Vágólapra másolva!
A portugál válogatott gyászos világbajnoki szereplése alapvetően nem befolyásolta a luzitán sztárok egyéni érvényesülését, így Figo honfitársai kelendő portékának számítanak a nyári játékospiacon. A nemzeti tizenegy középhátvédjét, Fernando Coutót például az angol Chelsea FC környékezte meg, s bár a rómaiak új edző, Roberto Mancini ragaszkodik a játékoshoz, egy angol ajánlattal, no meg a fontmilliókkal nehéz versenyezni.

A portugál válogatott csapatkapitánya 1969. augusztus 2-án Espinhóban született, és a helyi Lourosa nevű egyesületben kezdte pályafutását. Hamarosan az FC Porto csapott le rá, és Couto már az 1987-88-as idényben bemutatkozhatott a portugál élvonalban.

Ezt követően előbb a Famalicaónak, majd az Académica Coimbrának adták kölcsön, és 1990 nyarán került vissza véglegesen Portóba. Ekkor már ifjúsági világbajnoknak mondhatta magát, 1989-ben nyert aranyérmet a korosztályos válogatottal.

Csökkentették Davids és Couto eltiltását/sport/focivilag/20010906csokkentettek.html

A válogatottban 1990 decemberében mutatkozott be, és azóta ő a portugálok első számú középhátvédje. A Portóban négy év alatt két bajnoki címet és két kupagyőzelmet gyűjtött össze. 1994-ben az AC Parma vette meg, ahol két idényen keresztül szerepelt, majd az 1996-os Európa-bajnokság után (ahol a luzitánok egyik legjobbja volt) az FC Barcelona igazolta le.

Könyvajánló
Futballkalendárium 2000-2001


Tavaly doppingvizsgálata pozitív eredményt hozott, és először tíz hónapra tiltották el, de ezt később négy hónapra csökkentették. Remekül fejel, és ha nagy ritkán gólt szerez, azt látványos előreszaltóval ünnepli.

Mindent egy helyen az Eb-ről