Vágólapra másolva!
Kispesti győzelmével a Ferencváros átvette a vezetést a bajnoki tabellán, egyszersmind őszi bajnok lett. A sikert a játékosok szolidan ugyan, de meg fogják ünnepelni.

Szinte mindenki egyetértett abban, hogy a múlt pénteki, Mikulás-napi záróbajnokin a rutin döntött a Fradi javára. Mindenekelőtt pedig Lipcsei Péter játéka, akinél ezúttal is jó helyen volt a labda, a csapatkapitány ráadásul szép góllal szerzett vezetést együttesének. Lipcsei az idényt lezáró banketten válaszolt néhány kérdésünkre.

- Mennyire volt nyűgös Kispesten, avagy mennyire zavarta a pálya mély talaja? Egyáltalán, nem féltek attól, hogy pontot vagy pontokat veszíthetnek?
- Mi tagadás, nem volt egy élmény azon a sáros talajon játszani, gyakran nem is lehetett kiszámítani, megáll-e a sárban a labda, vagy netán kicsúszik az oldalvonalon túlra. Ugyanakkor az ellenfelünk is ezzel a gonddal küszködött, azzal a különbséggel, hogy nekik az egy pont is jó volt, nekünk viszont nem. Még jó, hogy most idejében megszereztük a vezetést, s utána már, a magam részéről nem idegeskedtem, mert tudtam, hátul Szűcs Lajosék megoldják az ügyet.

A Borsodi Liga állása és mesterlövészei/sport/magyarfoci/20021206aborsodi.htmlŐszi bajnok a Fradi!http://forum.origo.hu/forum?act=show&fid=49936

- A sorozatterhelések után mekkora erőfeszítést igényelt a bajnokság finisére koncentrálniuk?
- Nagyon vártuk már a szezon végét. A bajnokság és a Magyar Kupa mellett ugyanis az UEFA-kupában és közülünk öten a válogatottban is érdekeltek voltunk, így a végére rendesen elfáradtunk. Ugyanakkor az utolsó meccs mindig a legszebb, ráadásul Kispesten az őszi elsőség volt a tét, ezáltal nem is lehetett gond a koncentrációval.

- Minek köszönhetik, hogy a meglehetősen kemény megterhelést jelentő őszi idény végén is sikerült az élen végezniük?
- Ez elsősorban az egységünk, a jó csapatszellem dicsérete. No meg a páratlan szurkolótáborunkat sem felejthetem ki a felsorolásból, mivel több mérkőzésen is ők lendítettek át a holtponton minket. Legalább hat ponttal kevesebbünk lenne, ha nem ilyen drukkerhad állna mögöttünk. Nehéz, de szép őszre tekinthetünk vissza, amit szolidan ugyan, de férfiasan ünnepelünk majd meg.

Bánki József

Mindent egy helyen az Eb-ről