A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6
Vágólapra másolva!
Hriszto Sztoicskov, a Barcelona egykori aranylabdás bolgár csillaga a Don Balónnak adott nyilatkozatában kijelentette, amíg él, antimadridista lesz, és nem is akar a Real Madridról beszélni, mert már a témától is hányingert kap.

A 37 éves bolgár csatár - aki az elmúlt két évben a Chicago Fire csapatát erősítette, s most éppen a DC Unitedhez készül játékosedzőnek - a rá jellemző nyíltsággal beszélt érzéseiről: "Mindig is gyűlölni fogom a Real Madridot. Inkább nyeljen el a föld, semmint, hogy bármikor is ebben a klubban dolgozzak. Őszintén szólva már a téma emlegetésétől is felfordul a gyomrom."

A Real és a Juventus is nyolc között a BL-ben/sport/focivilag/bl/20030318bajnokokligaja.htmlA Primera División állása és mesterlövészei/sport/focivilag/20030316aprimera.htmlReal Utálók Klubjahttp://forum.origo.hu/forum?act=show&fid=52994

Ugyanakkor Szoicskov szerelme a Barcelona iránt - mely klubnak két periódusban is a játékosa volt - örök érvényű és sohasem csillapul: "Életem végéig hálás leszek a Barcelonának azért, amit ettől a csodálatos egyesülettől kaptam. Ha a Barcelonáról beszélek, akkor a világ legnagyszerűbb csapatát említem. A Barca a szenvedélyem" - vallott a bolgár labdarúgó.

Sztoicskov nem kötötte dátumhoz visszavonulása idejét. "Bármikor befejezhetem játékospályafutásomat, de az az igazság, hogy egyelőre olyan erősnek érzem magam, mint egy bika" - mondta, s kijelentette, esze ágában sincs visszatérni hazájába. "Jól érzem magam az Egyesült Államokban, miért is térnék haza Bulgáriába, abba az országba, melynek labdarúgását már évekkel ezelőtt hatalmába kerítette a korrupció? Otthon félnótás, korrupt sportvezetők dirigálnak a futballban, akiket csak egyetlen dolog érdekel: minél gyorsabban teletömni a zsebüket pénzzel. Kézi vezérléssel választják ki, hogy melyik csapat legyen a bajnok. Undorodom attól a közegtől" - fogalmazott minden idők legsikeresebb, s vélhetően legnépszerűbb bolgár labdarúgója.

Sztoicskov befejezésül elmondta, hogy jó barátságban van Maradonával, Pelével, Beckenbauerrel és Cruyff-fal.

Ch. Gáll András

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!