Vágólapra másolva!
Szerda délutánig már közel 25 ezer jegy kelt el a 20.15-kor kezdődő Magyarország-Svédország labdarúgó Európa-bajnoki selejtezőre, így minden bizonnyal beigazolódnak az előzetes várakozások, és telt ház, közel harmincezer néző követheti figyelemmel Ljungbergék vendégjátékát.

Játék

Mutasd meg, mit tudsz! Legyen a tiéd a legjobb csapat!

A találkozót megelőző utolsó órákban kizárólag a Puskás Ferenc-stadionban árusítják a megmaradt belépőket. A szurkolók csak az egykori Népstadion alsó karéjában foglalhatnak helyet, hiszen a felső szektorok olyan rossz állapotban vannak, hogy oda nem engednek be nézőket a rendezők.

A telt háznyi nézőseregben jelentős számmal képviseltetik magukat a svéd drukkerek is, hiszen az előrejelzések szerint közel kétezren érkeznek buzdítani a kék-sárgákat.

A magyar együttes délelőtt átmozgató edzésen vett részt a tatai edzőtáborban, majd délben került sor Gellei Imre szövetségi kapitány taktikai értekezletére. Az ebédet követően pihenő következett. A csapat autóbusza 17 órakor indul Budapestre.

Ugyancsak az Eb-selejtezőkhöz - és részben a magyar válogatotthoz - kapcsolódó hír, hogy Magyarországon vagy Grúziában szeretné játszani utolsó két "hazai" Európa-bajnoki selejtezőjét az izraeli labdarúgó-válogatott, miután szerdán Palermóban fogadja a címvédő franciákat, s ugyanitt játszik négy hét múlva Ciprussal is.

A szerdai menetrend/sport/focivilag/20030401ebselejtezok.html?pIdx=1A 4. csoport állása/sport/focivilag/200209054csoport.html2004 Eb - újabb esély?http://forum.origo.hu/forum?act=show&fid=32468

A szicíliai városba a nagy távolság miatt kevés szurkoló utazik el, míg a helyieket egyáltalán nem érdekli az összecsapás. Valószínűleg csak néhány százan váltanak belépőt a 37 ezer férőhelyes Renzo Barbera-stadionba.

"Ezért már csak a ciprusiakat látjuk vendégül Palermóban, a szlovénokkal és a máltaiakkal máshol játszunk" - szögezte le Gavri Levi, az izraeli szövetség elnöke.

A két kérdéses dátum magyar szempontból félig szabad: június 7-én lesz ugyanis a magyar-lett összecsapás, míg szeptember 10-én ennek visszavágója kerül sor idegenben. Az esetleges grúziai "házigazdaság" azért bonyolult, mert a múlt szombati tbiliszi grúz-orosz meccs botrányai miatt az UEFA vizsgálatot indított a vendéglátók ellen.

Mindent egy helyen az Eb-ről