Vágólapra másolva!

A hét világválogatottja (2003. június 2-8.)

Az elmúlt héten elsősorban az Európa-bajnoki selejtezők voltak előtérben, nem csoda, hogy álomcsapatunkban is elsősorban olyan labdarúgók szerepelnek, akik a kvalifikációs mérkőzéseken jó teljesítményt nyújtottak. Külön öröm a számunkra, hogy hosszú idő után ismét akad egy honfitársunk a tizenegyben, és Szabics Imre nem csak elfogultságunk miatt kerülhetet be a csapatba.
David González (kolumbiai, Independiente Medellín): A Libertadores-kupa elődöntőjének első mérkőzésén a kolumbiai együttes az egyik legnagyobb esélyesnek tartott Santos vendége volt, és hogy maradt esélye a visszavágóra is, az elsősorban a kapusnak, Gonzáleznek köszönhető. A portás bravúros védések egész sorát mutatta be, és mindössze egyszer kapitulált, márpedig az egygólós hátrány hazai pályán ledolgozható.
Teet Allas (Észtország): Legyen akármilyen meglepő, az észt válogatott jelenleg második helyen áll csoportjában, megelőzve két vébészereplőt, Belgiumot és Horvátországot. A balti állam csapata a hét végén Andorrát fogadta, és végül is sima győzelmet aratott. A nagyon fontos első gólt a csapat jobbhátvédje, Allas szerezte, akinek ez volt az első gólja a nemzeti csapatban. Sami Hyypiä (Finnország): A finn gárda a szerbeket fogadta a hét végén, és bár inkább a vendégek számítottak a találkozó esélyesének, északi rokonaink feltűnő magabiztossággal gyűjtötték be a három pontot. A finnek legjobja szokás szerint Hyypiä volt, aki egyrészt leradírozta a pályáról a szerb csatárokat, másrészt maga is betalált.Szerhij Fedorov (Ukrajna): A középhátvédet általában nem szokták megdicsérni a mérkőzés után, ha a csapat három gólt kap, az ukrán drukkerek most mégsem voltak elégedetlenek a csapat védőjével, Fedorovval, hiszen neki köszönhették, hogy a válogatott nyerni tudott. A bekk az utolsó percben ugyanis előrehúzódott, és ő szerezte az ukránok győztes találatát.Philippe Clement (Belgium): A belga együttes egy esetleges bulgáriai vereséggel teljesen "elszállt" volna, vagyis csak matematikai esélye maradt volna a továbbjutásra, ám a Vörös Ördögök legalább egy döntetlent ki tudtak harcolni. Balhátvédjük, Clement a védekezésben annyira nem jeleskedett, viszont a támadásokat gyakran támogatta, és a vendégek második gólja az ő nevéhez fűződik.
Javier Zanetti (Argentína): Nem csak Európában játszottak válogatott mérkőzéseket a hét végén, az argentin gárda például Japánban vendégeskedett, és meglepően sima, 4-1-es győzelmet aratott. A gauchók egyik legjobbja a meccsen Zanetti volt, aki ezúttal a középpályán kapott szerepet, de ez egyáltalán nem zavarta abban, hogy bejátssza az egész jobb oldalt, és gólt is szerezzen.Szergej Ignasevics (Oroszország): A szbornaja a helvétek vendége volt, és a mékőzés elején úgy tűnt, hogy az orosz gárda újabb vereségével végképp elveszíti az Eb-szereplés lehetőségét. Hiába vezettek azonban a svájciak már 2-0-ra, az oroszoknak sikerült kiegyenlíteniük, és ebben a fő szerepet Ignasevics játszotta, aki előbb egy fejesgóllal szépített, majd egy tizenegyesből egalizált.Francesco Cozza (olasz, Reggina): A hét első napján rendezték meg az olasz bajnokságban az élvonalban maradásért játszott osztályozó, a spareggio visszavágóját, ahol eleinter úgy tűnt, hogy az Atalanta őrizheti meg Serie A-s tagságát. A Regginának azonban Bergamóban is sikerült fordítania, és ebben Cozza elévülhetetlen érdemeket szerzett, hiszen ő szerezte az első vendégtalálatot.Sztilianosz Jannakopulosz (Görögország): A hét vége talán legnagyobb meglepetése a görögök spanyolországi győzelme volt, hiszen a hispán gárda veretlenül vezette csoportját. A hellének azonban nem ijedtek meg Raúléktól, és szervezett játékukkal kikapcsolták a veszélyes hazai támadókat, a bal oldali középpályás, Jannakopulosz pedig egy szépségdíjas góllal feltette koronát teljesítményére.
Matias Jonson (Svédország): A háromkoronások szurkolói kissé féltek a San Marino elleni selejtezőtől, nem annyira az ellenfél játékereje miatt, hanem azért, mert Henrik Larsson és Ibrahimovic nélkül úgy tűnt, hogy csak Allbäck marad az egyetlen gólveszélyes támadójuk. A svéd edzőpáros azonban tudta, hogy mit kell lépnie, betette Jonsont a kezdő tizenegybe, és a támadó mesterhármassal hálálta meg a bizalmat.Szabics Imre (Magyarország): Az első félidő után nem sok jel mutatott arra, hogy a magyar csapat megnyerheti a lettek elleni találkozót, de a szünet után a hazai csapat sokkal nagyobb lendülettel kezdett futballozni, és sikerült megfordítania a meccset. Ehhez persze kellett Szabics, aki két alkalommal is a megfelelő helyen tartózkodott, és százszázalékos helyzetkihasználást hajtott végre - pedig ez korábban nem volt jellemző a magyar támadókra.


Mindent egy helyen az Eb-ről