Vágólapra másolva!
Még a rájátszás második körének első fordulójában, az MTK-FTC örökrangadón történt, hogy Tököli Attila, a zöld-fehérek válogatott csatára egyesek szerint összeütközött, mások szerint meglökte Kassai Viktor játékvezetőt. Az esetet a bíró vétlennek minősítette, majd a jelentésében sem tett említést róla, a Fradi támadóját utólag mégis hat meccsre eltiltották.

Dr. Szieben László ligaigazgató ugyanis a televíziós felvételek megtekintése után felkérte a fegyelmi bizottságot, hogy járjon el Tököli ügyében. A múlt heti tárgyaláson a csatár nem jelent meg, így azt keddre halasztották, amikor is Tököli elmondta, mozdulata nem volt szándékos.

A fegyelmi bizottság illetékese úgy vélekedett, bár a játékvezető a találkozó jegyzőkönyvében valóban nem tett említést az esetről, hiszen nem érezte szándékosnak az ütközést, a videofelvételek megtekintése alapján viszont úgy vélte, Tököli mozdulata szándékos volt. A Magyar Labdarúgó Liga fegyelmi bizottsága ezek után hat mérkőzéstől tiltotta el az időközben a Ferencvárossal az Üllői úti botrány miatt szakító Tököli Attilát.

Az ítélet után Tököli az FTC hivatalos honlapján a következő szavakkal kommentálta a döntést. "Most is úgy gondolom, hogy nem szándékosan értem hozzá a játékvezetőhöz. Ezt erősíti az is, hogy Kassai Viktor az eset után nem adott sárga lapot sem, sőt a játékvezetői jelentésben említést sem tett róla. Később mások nyomására lett ügy a dologból. A döntésről még annyit, hogy a brazil Roberto Carlost nemrégiben kiállították a játékvezető elleni tettlegesség miatt, és azt követően három mérkőzésre szóló eltiltást kapott. Én most hat meccset kaptam, ezek után mindenki gondoljon arra, amire akar..."

A másik ferencvárosi labdarúgó, Aleksandar Jovic ügyében egyelőre nem hozott döntést az MLL fegyelmi bizottsága. A jövő héten újabb ülésre kerül sor, melyen részt vesz Bernáth Csaba is. A szerb támadó a Debrecen elleni mérkőzés hajrájában került összetűzésbe a debreceni védővel, amikor is megütötte a vendégek játékosát, az MLL ezért mindenképpen szeretné meghallgatni Bernáthot is. Utóbbi játékost azért is idézik be, mert Jovic elmondása szerint a debreceni futballista szidalmazta őt, mielőtt az atrocitásra sor került volna. Az FTC vezetősége az eset miatt már a múlt héten felfüggesztette a szerződéshosszabbításra vonatkozó tárgyalásokat Joviccsal.

Bánki József

Mindent egy helyen az Eb-ről