Vágólapra másolva!
Színes és kacskaringós pályafutást tudhat maga mögött a jelenleg Sopronban futballozó Pető Zoltán. A Debrecen saját nevelésű játékosa szerepelt az 1996-os atlantai olimpián, később megfordult Belgiumban, a Geel együttesében, majd a az MTK és az Újpest színeiben is futballozott a balhátvéd. Sőt, akárcsak anyaegyesületével, a DVSC-vel, az Újpesttel is Magyar Kupát nyert, az MTK-val pedig tavaly bajnokságot. Noha a kék-fehérek marasztalták Petőt, ő a korábbi sérelmek miatt inkább a Sopron invitálását fogadta el.

- A jelek szerint eddig jól járt a klubcseréivel.
- Valóban, hiszen korábbi csapataimmal vagy kupát, vagy bajnokságot nyertem, ráadásul játszhattam az atlantai olimpián, ahol Ronaldo, Roby Carlos, Bebeto és a többi világsztár képességeit közvetlen közelről tapasztalhattam meg, így nem panaszkodhatom az eddigi karrieremre. Csupán az MTK-nál töltött időszakomat felejteném szívesen, amikor is kilenc hónapig a tartalék csapatban kellett szerepelnem, mivel nem voltam hajlandó meghosszabbítani a szerződésemet, ezért hosszú időre kegyvesztetté váltam. A bajnoki cím nekem is nagy örömet okozott, hiszen tavasszal mégis lehetőséget kaptam, ám a korábbi sérelmek erősen kísértek, ezért fogadtam el a soproniak hívását.

- Jelenlegi klubjának mi a legfőbb erőssége?
- Az egységes csapatjáték, a szervezettség, továbbá akadnak mérkőzést eldönteni képes labdarúgóink. Eddigi szereplésünkkel talán bizonyítottuk, hogy a jövőben is komolyan kell számolni velünk.

- Képesnek tartja a Sopront az első hatba kerülésre?
- Minden további nélkül. Legközelebb a Győrt fogadjuk megyei rangadón, amit már szurkolóink miatt is kötelező megnyernünk. Számításaim szerint az elkövetkezendő öt körben legalább tíz pontot kell gyűjtenünk, ha az élbolyban akarunk maradni.

Bánki József

Mindent egy helyen az Eb-ről