A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6
Vágólapra másolva!
A jó időt is figyelembe véve közel 10 ezer nézőt várnak a rendezők a szombati FTC-Újpest rangadóra az Üllői úton. A zöldeknél a vírusos gyomorfertőzéssel kórházba került Dragóner kihagyja a derbit, a bordasérüléséből felépült újpesti védő, Juhár Tamás viszont vállalja a játékot.

Már a hét elején elkezdődött a hangulati felvezetés az FTC-Újpest rangadó előtt, aminek első lépéseként az FTC kommunikációs irodája minden olyan egykori labdarúgót meghívott az Üllői útra, aki valaha szerepelt a Fradi-Újpest rangadón. A meghívottak a meccs előtt a kezdőkörben felsorakozva, egymással kezet fogva biztatják majd sportszerű szurkolásra a nézőket.

A ferencvárosiaknál minden bizonnyal hiányzik majd az utóbbi hetekben kiegyensúlyozott produkciót nyújtó Dragóner Attila, hiszen a válogatott védőt csütörtökön este vírusos gyomorfertőzéssel kórházba szállították. Pénteken ugyan már jobban érezte magát, ám szervezete annyira legyengült, hogy aligha vállalhatja a játékot a rangadón.

Garami József, az FTC szakmai igazgatója ezenkívül a klub körüli pletykák miatt is ideges lehet: az Üllői úton ugyanis elterjedt, hogy a szakmai vezetésben Nyilasi Tibor, a kispadon pedig hosszabb távon Pintér Attila, a Sopron jelenlegi trénere tevékenykedhet. Pillanatnyilag azonban a zöldeknél a legnagyobb indulatokat a liga fegyelmi bizottságának újabb hatpontos büntetése váltja ki.

Az újpestieknél visszatér a pályára Juhár Tamás, aki bordarepedéséből épült fel. A fiatal Vaskó és Bánka, valamint Bükszegi azonban sérülés, illetve betegség miatt a hiányzók listáját gyarapítja.

Az Üllői úton a vendégszektort rendszeresen csak az újpesti tábor tölti meg, a lilák hívei ezúttal is legalább ezer fővel képviselik magukat az ősi rivális otthonában. A violák ennek megfelelően szombaton külön metrószerelvénnyel közelítik meg a ferencvárosi stadiont.

Bánki József

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!