Vágólapra másolva!
Marco Materazzi, az Inter védője a vasárnapi, Siena elleni 4-0-s győzelmet követően megütötte Bruno Cirillót a San Siro  játékoskijárójában. A sérülése miatt csak kispados hátvéd klubjától és az olasz szövetségtől is súlyos büntetésre számíthat.

Bruno Cirillo mindent el is követett azért, hogy Materazzi ne ússza meg az ügyet. Feldagadt szájjal és vérző arccal tűnt fel az olasz televízió adásában, magára mutatott, és a következőket mondta: "Ezt tette velem Materazzi. Azt akarom, hogy mindenki megtudja, miféle ember is ő." A sértett szerint a sérült milánói az egész meccs alatt gúnyolta őt az oldalvonal mellől, majd a játékoskijáróban utána eredt, és megütötte.

A válogatott védő elismerte, hogy "volt egy kis csetepaté" a mérkőzés után, és bocsánatot kért, de szerinte Cirillo találta meg őt az öltözőbe menet.

Giacinto Facchetti, aki nemrégiben foglalta el az Inter elnöki székét, már jelezte, hogy Materazzi súlyos büntetésre számíthat a klubtól. "Nem érdekel, ki kezdte, és az sem, hogy kinek van igaza" - mondta az elnök. "Az ilyesmit nem lehet következmények nélkül hagyni." A játékosnak ezen kívül az olasz szövetség fegyelmi bizottsága előtt is felelnie kell a tettéért.

Mindent egy helyen az Eb-ről