Vágólapra másolva!
Január elsejétől február másodikáig tartott az angol labdarúgó-bajnokság átigazolási időszaka, azaz hétfő délutántól már nem szerződtethet új játékost a Premiership húsz csapata. Összesen tizenegy ország tizenöt új légiósa érkezett a szigetországba, Európán kívül csupán Kínából és az Egyesült Államokból jött labdarúgó.

Az utolsó napon is rengeteg transzfer köttetett, a nap legnagyobb fogása a Tottenham együtteséé lett, miután a Spurs hétmillió fontért (plusz Bobby Zamoráért) szerződtette a West Ham United csatárát, Jermain Defoe-t

A végső pillanatig kivárt a Newcastle is, amely megkapta kölcsönbe Michael Bridgest, s ugyancsak kölcsönbe átadta a Leedsnek Stephen Caldwellt. A Middlesbrough a brazil válogatott Ricardinhóval erősített, a Portsmouth a sok kiszemelt (például Tököli Attila) közül végül a Newcastle csatárát, Lomana Tresor LuaLuát választotta, s szerződtette még a Leicester védőjét, John Curtist is.

Az új légiósok névsora
Jose Antonio Reyes, Javi Moreno (mindkettő spanyol), Martin Andresen, Arni Gautur Arason (mindkettő norvég), Carlos Bocanegra, Brian McBride (mindkettő amerikai), Collins John, Bobby Petta (mindkettő holland), Steffen Freund (német), Daniel van Buyten (belga), Tung Fang-csu (kínai), Petri Pasanen (finn), Sebastian Olszar (lengyel), Ivica Mornar (horvát), Ioan Viorel Ganea (román)


Az egy hónapos időszak alatt a legtöbb új játékost, szám szerint hetet, a Portsmouth igazolta, nem sokkal maradt el vásárlási kedvben mögötte a Fulham (6), a Leicester (5) és a Bolton (5) sem. A legtöbben a Newcastle Unitedtől (heten) és az Aston Villától (hatan) távoztak.

A legtöbb pénzt egy játékosért a Manchester United adta, Louis Saha 12,8 millió angol fontért költözött át a Craven Cottage-ról az Old Traffordra.

Összesen tizenegy ország tizenöt új légiósa csatlakozott a Premiershiphez, Európán kívül csupán Kínából (Tung Fang-csu - Manchester United) és az Egyesült Államokból érkezett labdarúgó (Carlos Bocanegra, Brian McBride - Fulham).

Mindent egy helyen az Eb-ről