Vágólapra másolva!
A legjobb nyolc között jár már az UEFA-kupa mezőnye,és bár az előző körben búcsúzott egy-két esélyes, a negyeddöntők izgalmas párharcokat igérnek. A legpikánsabb találkozót Eindhovenben rendezik, ahol Sir Bobby Robson a Newcastle edzőjeként egykori sikercsapatához látogat.

A Newcastle soraiba visszatérhet O'Brien, aki felépült ágyéksérüléséből, Bridges és Jenas viszont sípcsont- illetve térdsérüléssel bajlódik, ennek ellenére mindketten elutaztak Eindhovenbe. A középpályás Bowyer továbbra is hatmeccses eltiltását tölti, amiből négyet már letudott, míg a hátvéd Griffin a comját fájlalja, így ő is kimarad.

A PSV-ben a csatársorból Robben, a középpályáról Vogel és de Jong, a védelemből Hofland hiányzik majd, előbbi három sérülés, utóbbi eltiltás miatt. Rommedahl viszont harcra kész, és nem kizárt hogy kezdeni fog, mivel sikeresen tért vissza hétvégén három hónapos kihagyás után az RKC Waalwijk elleni 4-1-re megnyert mérkőzésen. A mérkőzés érdekessége, hogy a Szarkák trénere, Sir Bobby Robson ellenfélként tér vissza egykori sikereinek színhelyére (kétszer is bajnok volt a PSV-vel), és bár elmondása szerint csodás éveket töltött a holland klubnál, most kizárólag a Newcastle továbbjutása érdekli.

A tavalyi UEFA-kupa döntős Celtic idén is ragyogóan menetel, és a Villareal elleni párharcnak is a skótok az esélyesei. A zöld-fehéreknél a régóta harcképtelen Hartson-Maloney-Kennedy trió kivételével mindenki bevethető, Lennon és Petrov is újra a kezdő tizenegy tagja lehet, azok után, hogy a Hearts elleni bajnokit kihagyták, Balde pedig letöltötte a Barcelona ellen összeszedett eltiltását. Valgaeren és Mjällby pályára lépése kérdéses, míg Sutton bár kihagyta a szerdai edzést, szinte biztos, hogy ott lesz a csatársorban Henrik Larsson oldalán.

A Villarealnál Belletti három sárga lap miatt pihen, a csapatkapitány Quique Alvarez azonban újra elfoglalhatja majd pozícióját a védelemben. A spanyolokra egyébiránt érdemes figyelni, hiszen az Intetotó-kupából indulva már a nyolc között járnak, és hogy nem véletlen a menetelésük, azt bizonyítja, hogy eddig a Herenveen, a Torpedó Moszkva, a Galatasaray, a Brescia és a Roma is elsüllyedt a "sárga tengeralattjáró" ellen.

A másik spanyol csapat, a Valencia Bordeaux-ban vizitál majd, és nélkülözni kénytelen irányítóját, Aimart, továbbá Vicente és Angulo sem egészséges, így a támadórészleg igencsak foghíjas lehet. A fekete-fehéreknél persze mindenki élénken emlékszik a legutóbbi francia túrára, amikor négy éve a Bajnokok Ligájában 4-1-es verést mértek a Bordeaux-ra.

A francia együttes jelenleg tizenegyedik hazája bajnokságában, így a jövő évi nemzetközi szereplést most kéne megalapoznia. Michel Pavon, a hazaiak vezetőedzője szerint a negyeddöntő legerősebb csapatát sikerült kifogniuk, de bízik abban, hogy a két meccsen meglepetést tudnak okozni játékosai. Nem könnyíti meg helyzetüket, hogy a gólzsák Darcheville térdsérülése miatt valószínűleg nem kerülheti el a műtétet, jó hír ellenben, hogy Feindouno rendbejött, és elfoglalja helyét a csatársorban.

A franciák is két csapattal képviselik magukat a nyolc között, és a Marseille a Liverpool után újabb nagyágyút, az Intert kapta ellenfélnek. A kikötővárosiak trénere, Jose Anigo megtekintette a rivális hétvégi, Juventus elleni bajnokiját, és elég jó véleménnyel van az olaszokról: "Hemzseg a sztároktól az Inter, és papíron bizony erősebbek nálunk. Bár Recoba sérült, a Vieri-Martins ékpár azért így is különösen veszélyes."

A Marseillnek épp a támadások befejezése okozhat problémát, ugyanis Marlet és Mido a maródiak listáját bővíti, így az idényben eddig 28 gólt termelő Drogbára hárul a feladat, hogy zavart keltsen a milánóiak hátsó alakzatában. A kék-feketék a fent említett Recobán kívül Toldót, Cocót, Stankovicsot és Adrianót is otthon hagyták, a kapus és a védő sérült, míg a szerb és a brazil már játszott az idén nemzetközi kupameccset, más csapat színeiben. Önbizalmat adhat az olaszoknak, hogy a múltban mind a kilencszer továbbjutottak, ha francia csapat került az útjukba a nemzetközi porondon, persze ne higgyük, hogy a Stade Vélodrome-ban ma este bárkit is foglalkoztat majd a statisztika.

UEFA-kupa - negyeddöntő, 1. mérkőzések:
Girondins Bordeaux (francia) - FC Valencia (spanyol) 19.15
PSV Eindhoven (holland) - Newcastle United (angol) 20.45
Celtic Glasgow (skót) - Villarreal (spanyol) 21.00
Olympique Marseille (francia) - Internazionale (olasz) 21.00

visszavágók: április 14.
elődöntő: április 22., május 6.
döntő: május 19., Göteborg.

Mindent egy helyen az Eb-ről