Vágólapra másolva!
Szigli István távozása után Csucsánszky Zoltán nyakába szakadt a Videoton labdarúgócsapatának összes napi problémája. A Vidi új ügyvezetője megkeresésünkre elmondta, hogy az anyagi gondok alapvetően meghatározzák a csapat mindennapjait és a pályán nyújtott teljesítményét. Jelenleg mindenki várakozó állásponton van a klubnál, ám a sportvezető szerint a játékosok már túljutottak a holtponton.

- Miként viseli, hogy a technikai vezető feladataihoz képest lényegesen nagyobb munka szakadt a nyakába? - kérdeztük Csucsánszkyt.
- Valóban más jellegű munka ez, kicsit sűrűsödtek a napi teendők, ám Szigli István sokat segített, amivel megkönnyítette számomra az átállást az új munkakörre. Tény, a pénzügyi gondjaink alapvetően meghatározzák a mindennapjainkat és a szereplésre is hatással vannak.

- Az önkormányzat mennyire segíti az egyesületet?
- Egy rossz szavunk sem lehet, hiszen az önkormányzat és a Videoton is idejében utalt, viszont más szponzoroktól nem folyt be az az összeg, amire bizony számítottunk. Egyelőre a lyukakat próbáljuk betömni, s megbízható támogatóra lenne szükségünk.

- A futballisták hogy viselik a pénztelenséget? Néhány hete arról lehetett hallani, a légiósok a tartozások miatt hamarosan távoznak...
- Valóban tartozunk a játékosoknak több hónapi pénzzel, ráadásul a minap mosodai tartozásaink miatt egyszerűen nem kaptak tiszta szerelést a labdarúgók. Igyekszünk törleszteni mindenkinek az adósságot, ám az alapvető működéshez is szükségünk van minden fillérre, így jelenleg várakozó álláspont alakult ki a klubnál. Az említett külföldi futballisták szerintem átestek a holtponton, s egyre inkább a futballra koncentrálnak - remélem, ez ügyben nem cáfolnak rám. A játékosoknak sem jó, ha feljelentik a klubot, mert attól még rövid időn belül nem jutnak a pénzükhöz, vagyis mindenkinek az az érdeke, hogy a futballra összpontosítson. Az elmúlt két mérkőzésünkön már akadtak biztató jelek, reméljük, hogy a rájátszás hátralévő kilenc fordulójában ez a tendencia folytatódik, nyáron pedig rendezzük sorainkat, és újult erővel és főként anyagi gondok nélkül vághatunk neki a következő szezonnak.

Bánki József

Mindent egy helyen az Eb-ről