Vágólapra másolva!
A listavezető AC Milan - akárcsak egy héttel korábban az Empoli ellen - egy hajrában szerzett góllal tudta kicsikarni a győzelmet Siena otthonában. A másik szombati mérkőzésen Lecce 2-1-re verte az egy félidőt emberhátrányban játszó Udinesét.

Nagy lépést tett a bajnoki cím felé vezető úton az AC Milan labdarúgócsapata, amely szombati győzelmével tizenkét ponttal vezet az AS Roma előtt, igaz, a fővárosi rivális két mérkőzéssel (a vasárnapi Modena elleni meccsel, illetve a Lazio elleni megismételt derbivel) kevesebbet játszott.

A milánóiak ezúttal a kiesés elkerülésért küzdő Siena otthonába látogattak, s bár Sevcsenko már a 26. percben megszerezte idei 21. találatát, tizenkét perccel később Chiesa büntetőből egyenlített.

Már-már úgy tűnt, pontosztozkodással fejeződik be a mérkőzés, amikor a 79. percben előbb Vergassola kapott piros lapot, egy perc múlva pedig a brazil Kaká megszerezte a győztes gólt. "Nagyon boldog vagyok, hogy ismét megtaláltuk a formánkat, megérdemeltük a győzelemt, hiszen mindkét félidőben jobban játszottunk ellenfelünknél" - nyilatkozta a mérkőzés végén Carlo Ancelotti, a Milan trénere.

eredmények:
Siena - AC Milan 1-2 (1-1)
gól:
Chiesa (38, 11-esből), illetve Sevcsenko (26.), Kaká (80.)
piros lap: Vergassola (79., Siena)

Lecce - Udinese 2-1 (1-1)
gól:
Cassetti (43.), Chevanton (83.), illetve Jörgensen (23.)
piros lap: Pinzi (45.)

Pármába megy a Juventus/sport/focivilag/20040416azosi.html?pIdx=2

Mindent egy helyen az Eb-ről