Vágólapra másolva!
A brazilok telt ház előtt edzhettek, az őket követő magyarok tréningjére pedig már alig volt valaki kíváncsi. Az edzésen közel 30 ezren láthatták, hogy a dél-amerikaiaknál még a kapusok is elképesztő labdazsonglőrök.

barátságos válogatott mérkőzés
Magyarország - Brazília
Puskás Ferenc-stadion, szerda, 20.30
vezeti: Massimo De Santis (olasz)
a várható kezdőcsapatok
Magyarország: Babos - Juhász, Molnár B., Pető Z. - Bodnár, Lipcsei, Farkas B., Bodor (Lőw) - Gera - Torghelle, Kenesei.
Brazília: Dida - Cafu, Roque Junior, Juan, R. Carlos - Juninho, Edmilson - Kaká, Ronaldinho, Ze Roberto - Luis Fabiano.

Elképesztő hangulatban edzhettek a világbajnok brazilok a Puskás-stadionban. Még Zagallo mester is meglepődött, amikor meglátta a csaknem teli stadiont. Azt mondta a sokat tapasztalt idős szakvezető a körülötte lévő újságíróknak, hogy ilyet még ő is ritkán látott. A brazilok után fél órával a magyar csapat edzése kezdődött - szinte üres lelátók előtt. Nagyon sokan, gyerekek, fiatalok és idősebbek egyaránt, sárga brazil mezekben virítottak. A brazil újságírók, akikkel szóba elegyedtem, kérdezgették tőlem, hogy mennyien lehetnek is itt. "Húsz-huszonötezren" - feleltem, de csak özönlöttek továbbra is az emberek, állítólag sokan kinn is rekedtek. Még két teljes első osztályú magyar bajnoki fordulón (12 meccs) sincsenek annyian, mint a brazilok mostani tréningjén.

"A hatalmas nézőszám nyilvánvalóan a brazil futball presztízsének szólt. Mindenki láthatta azt a könnyedséget, amelyre csak mi vagyunk képesek. Szerintem a szurkolók élvezettel figyelték a gyakorlást" - magyarázta Parreira brazil szövetségi kapitány az edzés utáni sajtótájékoztatón, megjegyezve azt is, hogy azért szokatlanul sokan voltak.

Több száz újságíró és fotóriporter tolongott a pálya szélén, hogy láthassa a varázslókat. Még skót újságíróval is találkoztam. Természetesen nem a magyar futballisták miatt jött ide: elmondása szerint a brazil válogatott a szigetországban is annyira érdekli az embereket, hogy ide küldték tudósítani a vendégszereplésükről.

Forrás: [origo]
Juninho bead

Nem véletlen, hogy ennyire népszerűek a brazil focisták, még a védők és az Európában alig ismertek is olyan trükköket mutattak be, hogy ha magyar futballista tudna hasonlókat, a cirkuszban mutogatnák. A két kapusuk, Dida és Marcos a mezőnyben futballozgattak egy félpályás edzőmeccs erejéig, őket egy-egy mezőnyjátékos helyettesítette. Megállapíthattuk, hogy a hálóőröket is elfogadnánk akármelyik poszton a magyar válogatottban. Dida például egy akkora gólt ollózott, hogy azt még Ronaldinho is megirigyelhette volna.

Ronaldinho és Juninho bemutatták szabadrúgás-tudományukat. Azt tanácsoljuk a magyar játékosoknak, hogy a magyar kapu 30 méteres körzetében ne szabálytalankodjanak. Ők tényleg oda rúgják a labdát, ahova akarják. Láthattuk azt is, hogy Roberto Carlos nemcsak bikázni meg száguldozni tud, hanem a bombaerős átadások is ragadnak hozzá. Akár "okszival" is le tudja kezelni az ilyen lövéseket. Hiba lenne bárkit is kiemelni, hogy milyen csodákat művelt, mert akár az egész keretet felsorolhatnánk.

Csak ámultunk és bámultunk: a brazilok könnyeden, lazán edzegettek, és olyan érzésünk volt, hogy ez a csapat úgy és annyira veri meg a magyar válogatottat, amennyire akarja. Ha tíz góllal, akkor tíz góllal.

Kozák Dániel

Mindent egy helyen az Eb-ről