Vágólapra másolva!
Közleményben tiltakoztak az elmaradó prémiumok miatt a júniusi Európa-bajnokságot megnyerő görög válogatott labdarúgói.

Az aranyérmes hősök azt nehezményezik, hogy eddig mindössze négymillió, azaz fejenként 173 ezer eurót kaptak az államtól. A futballszövetséget vezető Vasszilisz Gagacisz szerint a játékosok összesen még legalább 13 milliót kérnek.

"A diadalmas hazaérkezés óta csend van körülöttünk. Mélységesen elkeserítenek bennünket a megszegett ígéretek" - olvasható a kommünikében. Helyi sajtóértesülések szerint a váratlan sikert követően a kormány személyenként egymillió eurós jutalmat helyezett kilátásba a portugáliai győzteseknek.

Mindeközben Angelosz Hariszteasz, a német Bundesligában címvédő Werder Bremen görög játékosa nyilvánosan panaszkodott amiatt, hogy csak tartalék szerep jut neki az együttesnél.

"Ha nem játszok, nem fejlődök" - mondta a 24 éves csatár egy tv-interjúban. "Jelenleg érvényes szerződés köt a brémaiakhoz, de ha a jövőben sem kapok lehetőséget, akkor kénytelen leszek tovább állni."

Hariszteasz szerezte a nyári Eb döntőjében azt a gólt, amellyel a görögök történetük során először kontinensbajnokok lettek.

Mindent egy helyen az Eb-ről