Vágólapra másolva!
Technikai gondokra hivatkozva Darko Canadic főtulajdonos kedd estig nem fizette ki adósságának beígért részét a békéscsabai labdarúgóknak, így Pajkos János egyelőre nem vezetőedzője az Arany Ászok Ligában szereplő csapatnak.

A tréner szerda 8.30-ig adott haladékot, ha a bosnyák-horvát üzletember addig sem fizet, akkor a pro-licences tréner visszautazik Debrecenbe. Szerdán újabb bajnoki forduló következik, s amennyiben Pajkos nem ül a kispadra, ismét Jakab Péter dirigálja majd az együttest.

Hétfőn még úgy tűnt, hogy nem lesz akadálya Pajkos viharsarki szerepvállalásának.

"Azt mondhatom, 99 százalék, hogy szerdán, a békéscsabaiak Győr elleni hazai mérkőzésén már én ülök a kispadon. Az Előre FC Kft. főtulajdonosával, Darko Canadiccal szóban mindenben megegyeztünk. Az én kérésem az volt, adja írásba, hogy kedden az adósságok egy részét törleszti a labdarúgók felé, a többit pedig a hónap közepéig rendezi. Az erről készült megállapodást faxon elküldték nekem, ezért mondtam igent a felkérésre" - mondta akkor Pajkos.

A viharsarki klubnál öt hónapja nem kaptak bért a labdarúgók, edzők és a technikai személyzet tagjai, ráadásul nyolc játékos feljelentette az egyesületet, s a liga döntése értelmében mindannyian szerződést bonthatnak és távozhatnak az együttestől. Öten ezt már meg is tették, többek között ez is oka volt annak, hogy Dajka felmondott.

Mindent egy helyen az Eb-ről