Vágólapra másolva!
Az RCD Mallorca megszerezte a görögök Európa-bajnok középpályását, Angelosz Baszinaszt. A 29 éves középpályás legutóbb a Panathinaikoszban futballozott, s Héctor Cúper nagyon reméli, hogy a sokat mozgó, labdabiztos játékos megoldja a középpályán mutatkozó gondokat.

A Celta Vigo edzője, Fernando Vázquez a napokban dönti el, hogy a galíciai klub szerződtesse-e a másodosztályú Racing Ferrol középpályását, Isaac Fernández Villát.

Az Olympique Lyon a védelmét szeretné erősíteni, Jean-Michel Aulas klubelnök két játékosnak "udvarol": Sébastien Squillaci, az AS Monaco válogatott védője, valamint az RSC Anderlecht fiatal üdvöskéje, Vincent Kompany a két jelölt.

Martin Djetou, a 33 éves veterán francia középpályás a VfL Wolfsburgnál szerepel próbajátékon. A legutóbb a Bolton Wanderersnél szerepelt játékost a Slavia Praha elleni előkészületi mérkőzésen is tesztelték.

A River Plate megszerezte a Villarreal CF-nél kevés játéklehetőséget kapott argentin válogatott csatárt, Luciano Figueroát. A mellőzöttsége ellenére rendkívül gólerős támadó az argentin sajtó szerint félelmetes csatárkettőst alkot majd Ernesto Faríasszal.

Az As című spanyol lap szerint a Valencia szeretné szerződtetni Robert Pirest, az Arsenal francia válogatott labdarúgóját. Az újság úgy tudja, a Valencia képviselői már fel is vették a kapcsolatot a kiváló futballistával, akinek a szerződése június 30-án jár le a londoni klubnál. A 32 éves támadó középpályás állítólag felajánlotta az Arsenal elöljáróinak, hogy némileg csökkenthetik jelenlegi juttatását, s ha meg tudnak egyezni, ő a későbbiekben is szívesen áll a csapat rendelkezésére.

Az As viszont úgy vélekedik, Pires sorsa Thierry Henryétől függ, amennyiben ugyanis csapattársa a Barcelonához szerződik, a világ- és Európa-bajnok játékos sem marad Londonban. A lehetőségei mindenesetre megvannak, a Valencia mellett ugyanis állítólag a Sevilla és az AS Roma is érdeklődik iránta - jelentette az MTI.

Az olasz élvonalban szereplő Fiorentina leigazolta az Ajax Amsterdam román kapusát, Bogdan Lobontot. A 28 éves válogatott futballista ötéves szerződést kötött a jelenleg a Serie A negyedik helyén álló gárdával, amely azért kényszerült játékosvásárlásra, mert az első számú hálóőr, Sebastien Frey térdsérülés miatt három hónapig nem védhet. A Lobont-ügylet anyagi vonzatait - a távirati iroda szerint - nem hozták nyilvánosságra.

Mindent egy helyen az Eb-ről