Vágólapra másolva!
Ritkán fordul elő, hogy egy klubból két játékos is bekerüljön az álomcsapatunkba, ha pedig így történik, akkor általában valamelyik európai sztárcsapatról van szó - ezúttal azonban a francia Stade Rennes mondhatja el magáról, hogy két labdarúgóval is képviselteti magát a tizenegyben. Azért a Manchester United, a Liverpool FC, a Chelsea FC, a Bayern München vagy az AC Milan sem maradt ki.
Nicolas Douchez (francia, Toulouse FC): Nem akármilyen teljesítményt nyújtott a toulouse-i portás az Olympique Lyon elleni találkozón, hiszen szinte egymaga tehetett arról, hogy csapata pontot szerezzen a listavezető otthonában. A hálóőr legalább öt ziccert fogott meg, és a L'Équipe-től a rendkívül magasnak számító 8,5-es osztályzatot kapta.
Alessandro Costacurta (olasz, AC Milan): A rossonerók veterán védője a minap hosszabbította meg egy évvel a szerződését, és a Fiorentina elleni bajnokin megmutatta, hogy miért számítanak rá még mindig. A violák ellen a meccs egyik legjobbja volt, és még a felfutásokhoz is volt energiája, pazar gólpasszt adott Kakának.John Mensah (ghánai, Stade Rennes): A breton együttes sorozatban immár hatodik mérkőzését nyerte meg a 32. fordulóban, és ezzel Bölöni László csapata egészen az ötödik helyre jött fel a tabellán. Az ES Troyes elleni találkozón a gárda második gólját a télen igazolt középhátvéd, John Mensah érte el, akit ghánai színekben valószínűleg a vébén is láthatunk majd.John Terry (angol, Chelsea FC): A londoni gárda a múlt héten mindkét mérkőzését kapott gól nélkül nyerte meg, ami mindenképpen dicséri a védelmet, még ha a Manchester City elleni bajnokin a hátsó alakzatnak nem is volt sok dolga. Terry ráadásul a Newcastle United elleni FA-kupa mérkőzésen győzted gólt is szerzett.Alessandro Lucarelli (olasz, Reggina): A balhátvéd testvére, Cristiano előkelő helyen álló a góllövőlistán, de a Regginában futballozó bekk ritkán szokott betalálni az ellenfél kapujába. Ezúttal azonban a Cagliari elleni bajnokin megtette, és a védekezést sem hanyagolta el, aminek köszönhetően csapata 2-0-s győzelmet aratott.
Haszan Szalihamidzsic (bosnyák, Bayern München): A bajorok sokáig vesztésre álltak az MSV Duisburg ellenében, de végül sikerült fordítaniuk, és ezzel tetemes előnyre tettek szert a bajnoki tabellán. A bosnyák középpályás elévülhetetlen érdemeket szerzett a diadalban, hiszen az első találatot ő rúgta, majd gólpasszt adott Roy Makaaynak.Xabi Alonso (spanyol, Liverpool FC): A Vörösök a múlt héten előbb gólzáporos diadalt arattak az FA-kupában a Birmingham City ellen, majd emberhátrányban győzték le a városi rangadón az Evertont. Álomcsapatunkba ezúttal egy olyan focistájuk került be, aki ugyan nem szerzett gólt, de rendkívül hasznosan futballozott, és mindkét találkozón a csapat motorja volt: a derbin a szurkolók is Xabi Alonsót választották meg a legjobbnak.Tomás Rosicky (cseh, Borussia Dortmund): A dortmundi gárdának nem nagyon ment mostanában idegenben, így a BL-re törő Hamburger SV ellen nem sok jót jósoltak a BVB-nek. Az együttes azonban a forduló egyik legnagyobb meglepetését okozva 4-2-re nyerni tudott Hamburgban, és Rosicky két gólt is szerzett, amelyek közül az első ráadásul rendkívül látványos volt.Ryan Giggs (walesi, Manchester United): A Vörös Ördögök röpke negyedóra alatt elintézték a Birmingham City elleni bajnokit, és ez nagy részben Giggs érdeme volt, aki ennyi idő alatt két gólt is szerzett. Előbb szabadrúgásból volt eredményes, majd egy szépségdíjas akciót fejezett be.
Miroslav Klose (német, Werder Bremen): A germán támadó rendkívül jó hetet zárt, hiszen a válogatottban és klubjában is jó teljesítmény nyűjtott. A nemzeti tizenegyben az USA ellen gólt szerzett és két gólpasszt adott, a Kicker pedig a meccs legjobbjának választotta, majd a Bundesligában a Hannover elleni gólzáporos diadalból is góllal és assziszttal vette ki a részét.John Utaka (nigériai, Stade Rennes): A bretonok támadója elképesztő formában van mostanában. A hétközi, Colmar elleni kupamérkőzésen mesternégyest vágott, majd a Troyes elleni bajnokit megelőzően átvette a hónap legjobb játékosának járó trófeát - hogy ezen a találkozón ismét betaláljon.



Mindent egy helyen az Eb-ről