A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6
Vágólapra másolva!
 

A január átigazolási időszak közeledtével egyre több a hír, alig akad olyan sztárklub, amelyet ne hoznának kapcsolatba szinte minden olyan futballistával, aki az adott egyesület hiányposztján játszik.

Nem kivétel ez alól az Arsenal sem, amelynek elsősorban középpályásra lenne szüksége, legalábbis a szakértők szerint, és a napokban több híresztelés is napvilágot látott a lehetséges erősítésekről.

A leghihetetlenebb pletyka szerint az Ágyúsok a Bayern München francia focistáját, Franck Ribéryt igazolnák le - mégpedig úgy, hogy a készpénz mellett a dán csatárt, Nicklas Bendtnert adnák cserébe a münchenieknek. Ez a transzfer az Arsenal számára valóban remek üzlet lenne, de a bajoroknak akkor sem érné meg, ha a londoniak hatalmas pénzt fizetnének nekik (ami egyébként sem a szokásuk), így az Arsenal-szurkolóknak ebbe a transzferbe nem érdemes beleélni magukat.

Nagyobb valóságalapja van annak a hírnek, miszerint Arsene Wenger az Udinese svájci középpályását, Gökhan Inlert szemelte ki. A török származású focista védekező felfogású játékosnak számít, márpedig az Arsenal középályássorát éppen ilyen szempontból kellene megerősíteni. Inlert a szerződésében szereplő záradék alapján már nyolcmillió fontért is meg lehetne szerezni, ráadásul nevezhető a Bajnokok Ligájába, hiszen csapatával ősszel az UEFA-kupában szerepelt.

Persze azt sem lehet kizárni, hogy az Arsenal senkit sem igazol a télen - legalábbis erre utal Wenger egy nyilatkozata, amit a The Daily Star című napilapban tett. A francia mester kifejtette, hogy szó sincsen arról, hogy ódzkodna a nagynevű focistáktól, és attól, hogy sok pénzt költsön, egyszerűen csak szereti alaposan megfontolni az átigazolásokat, és csak akkor fizet fontmilliókat, amikor biztos benne, hogy az adott játékos erősítést jelentene.

A Hull City végleg megszerezte a svájci Young Boys védőjét, Kamil Zayatte-ot, aki eddig kölcsönben szerepelt a csapatnál. A West Ham United középhátvédjét, Matthew Upsont a Newcastle United csábítja.

Az Aston Villa állítólag tízmillió fontot sem sajnálna a Portsmouth támadójáért, Jermaine Defoe-ért. Az AS Roma közel áll ahhoz, hogy megszerezze az Atalanta csatárát, Sergio Floccarit.

A Borussia Mönchengladbach a Tottenham Hotspur mellőzött kanadai védőjével, Paul Stalterivel erősítene. A Genoa belga védőjét, Anthony vanden Borrét a Middlesbrough csábítja.

A Nancy megszerezte a norvég Stabaek izlandi játékosát, Veigar Pall Gunnarssont.

www.infosport-focivilag.hu

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!