Vágólapra másolva!
A topligák közül már csak Németországban tart a téli szünet, igaz, Angliában és Franciaországban a zord időjárás miatt több mérkőzés is elmaradt. Ennek ellenére mind a négy érintett bajnokság képviselteti magát a múlt hét álomcsapatában, amelybe négy olyan focista is bekerült, akik csapatuk találkozójának egyetlen gólját szerezték.

Kapus
Steve Mandanda (francia, Olympique Marseille): Jól kezdődött az év a marseille-i csapat számára, hiszen az esztendő első bajnokiján idegenben tudott nyerni az Auxerre ellen. Ehhez persze kellett a remekül védő kapus, Mandanda is, aki remekül védett - teljesítményét a L'Équipe nyolcas osztályzattal honorálta.

Hátvédek
David Albelda (spanyol, Valencia): Nehéz helyzetben volt a valenciai együttes mestere, Unai Emery a Villarreal elleni bajnoki előtt, hiszen mindegyik jobbhátvédje kidőlt a sorból. Így aztán az alaphelyzetben védekező középpályás Albeldát állította erre a posztra, ő pedig kiválóan megoldotta a feladatot, olyannyira, hogy több újságnál is a mezőny legjobbja volt.

Nemanja Vidic (szerb, Manchester United): A Vörös Ördögök a vártnál könnyebben nyerték meg a Chelsea elleni rangadót a Premier League-ben. A csapat középhátvédjének, Vidicnek nagy szerepe volt abban, hogy a londoniaknak helyzetük sem akadt, ráadásul ő szerezte meg a vezetést.

Damien Perquis (francia, Sochaux): A Peugeot-gyár csapata a kiesés ellen küzd a Ligue 1-ben, ezért a hét végén nagyon fontos győzelmet aratott az AS Saint-Etienne ellen. A meccs egyetlen gólját a hazaiak középhátvédje, Perquis érte el, akinek külön elégtételt jelenthetett a találat, hiszen korábban éppen a zöld-fehéreknél futballozott.

Maynor Figueroa (hondurasi, Wigan Athletic): A Premier League egyik meglepetéscsapata ebben a szezonban a Wigan, amely jelenleg a hetedik a tabellán - köszönhetően annak, hogy a hét végén 1-0-ra legyőzte a Tottenham Hotspurt. A találkozó egészen az utolsó percig gól nélküli döntetlenre állt, ám ekkor jött a hazaiak balhátvédje, Figueroa, és gólt fejelt.

Középpályások
Christian Maggio (olasz, Napoli): A nápolyi együttes továbbra is őrzi helyét a Serie A élmezőnyében, igaz, a hét végén a vártnál jobban megizzadt a három pontért a Catania ellen. A csapat még egy tizenegyest is kihagyott, de a végül az egész meccset végigzakatoló jobb oldali középpályás, Maggio megszerezte a győzelmet.

Branko Jankovic (szerb, Genoa): A genovai együttesnek legeredményesebb csatára, Diego Milito nélkül kellett pályára lépnie a Torino ellen, de mindez nem akadályozta meg a győzelem kivívásában. A találkozó kulcsfigurája Jankovic volt, aki lendületes előretöréseivel rendre megzavarta az ellenfél védelmét, és az egyik ilyen akció gólt is eredményezett.

Mark Bresciano (ausztrál, Palermo): Nem sok hiányzott ahhoz, hogy a szicíliaiak kiengedjék a kezükből a biztos győzelmet az Atalanta ellen, hiszen a Palermo kétgólos előnyt adott le, hogy aztán végül mégis csak megnyerje a meccset. Brescianóra mindenesetre nem lehetett panasz, az ausztrál középpályás óriási mezőnymunkája mellett a kapuba is betalált.

Kris Commons (skót, Derby County): Nem megy valami jól Derby Countynak az angol másodosztályban, így a lehető legjobbkor jött nekik, hogy elmaradt a hét végi bajnokijuk - továbbra is élvezhetik tehát a hét közben, a Manchester United ellen a ligakupában aratott győzelmet. A sorozat elődöntőjében az első meccsen a Derby a skót balszélső, Commons bombagóljával tudott nyerni.

Csatárok
Lionel Messi (argentin, FC Barcelona): A katalán együttes továbbra sem képes hibázni, a múlt héten mindkét térmérkőzését megnyerte. A spanyol kupában idegenben verte 3-1-re az Atlético Madridot, majd a vártnál nehezebben győzte le az Osasunát. Messi az előbbi találkozón mesterhármast vágott, utóbbin pedig a győztes találatot lőtte.

Goran Pandev (macedón, Lazio): A római gárda idegenben győzte le 3-2-re a Regginát, és mind a három gólt a macedón támadó szerezte. A találatok ugyan nem voltak látványosak, de a játékos minden egyes alkalommal jó időben volt jó helyen, márpedig egy középcsatárnál ennél többre nincs is szükség.

www.infosport-focivilag.hu

Mindent egy helyen az Eb-ről