Vágólapra másolva!
 

A VfB Stuttgart jelenleg ugyan csak hetedik helyen áll a Bundesligában, azonban a gárda az őszi edzőcsere óta veretlen a német bajnokságban: Markus Babbellel a kispadon a svábok még nem szenvedtek vereséget.

A csapat ráadásul még az UEFA-kupában is versenyben van, és mivel a Zenit Szankt-Petyerszburg elleni párviadal első összecsapásán idegenben csak 2-1-re kapott ki, így jó esélye van arra, hogy a visszavágón kiharcolja a továbbjutást. A szentpétervári találkozón a stuttgartiak gólját Mario Gomez szerezte, aki idén remek formában futballozik: a támadó eddig csapata mindegyik tavaszi tétmérkőzésén betalált.

A spanyol származású labdarúgó iránt érthető módon nagy az érdeklődés külföldről, illetve Németországon belülről is. A Bayern München állítólag már tavaly is szerette volna megszerezni, két éve pedig a Juventus tett 25 millió eurós ajánlatot érte, de Gomez mindkét alkalommal úgy döntött, hogy marad nevelőegyesületénél, ahol tavaly nyáron meg is hosszabbította szerződését, amely 2012-ig érvényes.

Ezzel együtt Németországban szinte biztosra veszik, hogy a támadó a jelenlegi idény végén távozik Stuttgartból, azonban úgy vélik, hogy nem Münchenbe teszi majd át a székhelyét, hanem egy külföldi klubnál folytatja. A hét végi, TSG Hoffenheim elleni bajnokin (ahol Gomez két gólt szerzett) a hírek szerint a Manchester United, illetve a Real Madrid képviselői voltak jelen, de kapcsolatba hozták már a focistát az FC Barcelonával és a Manchester Cityvel is. Maga a játékos spanyol gyökerei miatt legszívesebben a Primera Divisiónban folytatná pályafutását, nagy kérdés azonban, hogy a spanyol élcsapatok közül melyik tartana igényt rá.

A Bayern München érdeklődik az FC Barcelona fehérorosz középpályása, Alekszandr Hleb iránt. A PSV Eindhoven szeretné hazacsábítani a Blackburn Rovers holland védőjét, André Ooijert.

A Real Betis kiszemeltje a Málaga portugál középpályása, Eliseu. A Palermo az Atalanta középpályásával, Luca Cigarinivel erősítene.

www.infosport-focivilag.hu

Mindent egy helyen az Eb-ről