Vágólapra másolva!
A Chelsea-nek sikerült továbbjutnia a Bajnokok Ligájában a Juventus ellen, és így ott van a legjobb nyolc között a legrangosabb európai sorozatban, azonban a Premier League-ben kicsi az esélye annak, hogy a londoniak megszerzik az elsőséget - így könnyen megtörténhet, hogy a klub ismét trófea nélkül marad.

Az egyesület tulajdonosa, Roman Abramovics ráadásul alaposan megérezte a gazdasági válság hatásait, aminek köszönhetően egyre többet lehet arról olvasni, hogy a nyáron nagytakarítás következik a Chelsea játékoskeretében.

A hírek szerint a Stamford Bridge-en elsősorban az idősebb futballistáktól válnának meg, így olyan sztárok távozhatnak, mint Deco, Didier Drogba vagy éppen Michael Ballack.

A német középpályásnak ráadásul lejár a szerződése a Chelsea-nél, és ha nem ír alá új kontraktust, akkor ingyen távozhat.

Ballack három évvel ezelőtt hasonló módon érkezett a Stamford Bridge-re, vagyis a Chelsea-nek sem kellett fizetnie érte, cserébe viszont csillagászati fizetést kínáltak a középpályásnak, aki jelenleg hetente 141 ezer eurónak megfelelő összeget keres.

Klubja ezt mindenképpen csökkenteni szeretné, és a pletykák szerint ez az oka annak, hogy Ballack még nem írt alá új szerződést.

A The Daily Mirror szerint pedig azt sem lehet kizárni, hogy a német focista a nyáron visszatér korábbi csapatához, a Bayern Münchenhez, amelynek trénere, Jürgen Klinsmann egykoron a német válogatottnál már dolgozott vele.

A Bayern München érdeklődik a Chelsea francia középpályása, Florent Malouda iránt. Olasz lapértesülések szerint az Internazionale balhátvédjét, Maxwellt a városi rivális AC Milan csábítja.

A Girondins Bordeaux a Sochaux török csatárát, Mevlüt Erdinget figyeli. A Manchester Cityt az Aston Villa középpályásával, Gareth Barryvel hozták kapcsolatba.

www.global-soccer.eu

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!