Vágólapra másolva!
 

A Chelsea továbbjutása a Bajnokok Ligájában egyben középpályása, Michael Essien diadalmas visszatérését is jelentette.

A játékos, aki még a szezon elején sérült meg, hosszú kihagyás után Torinóban szerepelt első alkalommal a kezdő tizenegyben, és mindezt rögtön góllal ünnepelte.

A ghánai futballista ugyan 90 percet még nem tud végigjátszani, azonban aligha kérdéses, hogy hamarosan megint bérelt helye lesz a kezdő tizenegyben. Mindez csak azért érdekes, mert pozíciójában a fiatal John Obi Mikel a szezon eddigi részében kiváló teljesítményt nyújtott, és kihagyhatatlanná vált a Kékeknél.

A Juventus ellen mind a két afrikai játékos ott volt a kezdők között, azonban korántsem biztos, hogy ez a jövőben is így is lesz, aminek köszönhetően egyes források már Mikel távozásának lehetőségét említik.

A nigériai középpályás megszerzése sem volt éppen egyszerű eset, hiszen Mikel nem csak a Chelsea-hez, hanem a Manchester Unitedhez is aláírt, így a londoniaknak tekintélyes summát kellett fizetniük a Vörös Ördögöknek is. Úgy tűnik azonban, hogy megérte a vétel, hiszen a még mindig csak 21 esztendős játékos maximálisan bevált. Kérdés, hogy a nyáron sikerül-e megtartani, mert bár szerződése 2011-ig érvényes, a zuhanyhíradó szerint az AC Milan komolyan érdeklődik iránta.

A Middlesbrough brazil csatára, Afonso Alves a portugál Benficába tart. A Plymouth Argyle támadóját, Ashley Barnest a Fulham és a Stoke City is kiszemelte.

A Torino érdeklődik a Fiorentina középpályása, Franco Semioli iránt. A Newcastle United fiatal csatára, Andrew Carroll 2013-ig meghosszabbította szerződését.

A VfB Stuttgartot a Paris Saint-Germain csatárával, Guillaume Hoarau-val hozták kapcsolatba. Az Arsenal megfigyelői nyomon követik a Lille középpályásának, Yohan Cabaye-nak a teljesítményét.

www.global-soccer.eu

Mindent egy helyen az Eb-ről