A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
1
HUNMagyarország
09:00KézilabdaBrazília-Magyarország
HUNPongrácz Bence
10:30CselgáncsIsmael Alhassane-Bence Pongracz
HUNPásztor Flóra
10:55VívásFlora Pasztor-Jacqueline Dubrovich
HUNAndrásfi Tibor
12:50VívásRuben Limardo-Tibor Andrasfi
HUNFucsovics Márton
13:30TeniszMarton Fucsovics-Rafael Nadal
HUNMarozsán Fábián
15:00TeniszFabian Marozsan-Ugo Humbert
HUNHámori Luca
17:22ÖkölvívásGrainne Walsh-Ana Hamori
HUNMagyarország
19:30VízilabdaFranciaország-Magyarország
NyílNyíl
Vágólapra másolva!
Az átigazolási időszak utolsó napjainak egyik legváratlanabb transzferét a Bayern München hajtotta végre azzal, hogy megszerezte a Real Madrid holland szélsőjét, Arjen Robbent. A játékos rögtön első mérkőzésén duplázni tudott, és úgy tűnik, hogy fantasztikus kettőst alkothat Franck Ribéryvel. Robben máris otthon érzi magát a Bayernnél, és azt mondja, büszkesége miatt hagyta ott a Real Madridot, amely éreztette, hogy nincs rá szükség.

- Jobban nem is kezdhette volna németországi karrierjét. Első mérkőzésén két gólt szerzett a bajnoki címvédő ellen...
- Jobb forgatókönyvet én sem írhattam volna. Ritkán duplázok egy meccsen, és fantasztikus érzés volt, hogy szezonbeli első győzelméhez segíthettem a Bayernt. Most már nyugodtabban nézhetünk előre, a csapatnak nagyobb lett az önbizalma, és ez nagyon sokat számít. Van, amikor egyszer csak minden a helyére kerül: alig kerültem a klubhoz, de máris otthon érzem magam.

- Csak pár órával azelőtt írta alá a szerződését, hogy bemutatkozott volna. Nem érezte elsietettnek a dolgot?
- Azt hiszem, kifejezetten jót tett nekem, hogy ilyen gyorsan debütáltam. Pénteken részt vettem az edzésen, és másnap már be is cseréltek a Wolfsburg ellen - nem volt időm idegeskedni. A mester adott néhány instrukciót, de alapjában véve arról volt szó, hogy ösztönösen játsszak.

- Lehetséges ilyen gyorsan megismerkedni a csapattársakkal?
- Igazából arra törekedtem, hogy a saját játékomat nyújtsam, vagyis kihasználjam a gyorsaságomat. Természetesen egy félidő után nem lehet arról beszélni, hogy máris milyen jól megértem magam a társakkal, de az biztos, hogy szinte mindenkivel egy hullámhosszon vagyok.

- Biztos élvezi, hogy egy olyan játékossal szerepelhet együtt, mint Ribéry.
- Franck olyan futballista, amilyen én is vagyok: rendkívül kreatív, a támadó harmadban ellenállhatatlan, és véleményem szerint jelenleg ott van a világ legjobbjai között Messivel, Kakával, Cristiano Ronaldóval és Fernando Torresszel. Mindig jobb, ha a te csapatodban van egy ilyen klasszisú futballista, mint az ellenfélnél, és a Wolfsburg ellen is látszott, hogy fantasztikus dolgokra képes. Elvégre mindkét gólomat ő készítette elő!

- A nyáron rengeteg volt a találgatás Ribéry jövőjéről. Gondolja, hogy még sokáig marad a Bayernnél?
- Amikor tárgyaltam a klub vezetőségével, elmondták nekem, hogy eszük ágában sincsen eladni Ribéryt, és ez szerintem jó jel. A Bayern rendkívül ambiciózus, így meg akarja tartani a legjobb játékosait.

- Gondolja, hogy tudnak majd együtt játszani? Hiszen ön is elsősorban a bal oldalon szeret futballozni, mint ő.
- Nincsenek elvárásaim, hogy hol játsszak. Bal vagy jobb szélen, középen, mindegy, a lényeg az, hogy a csapat jól teljesítsen, és kihozza magából a maximumot. Mindig is mondtam, hogy személy szerint a balszélen érzem magam a legjobban, de a Real Madridnál a jobb oldalon is egész jól ment a játék. Meglátjuk, hogy alakulnak a dolgok: egy ballábas focista a jobbszélen is nyújthat kimagasló teljesítményt.

- Távozni akart a Realtól?
- Maradjunk annyiban, hogy kénytelen voltam távozni. Bonyolult üzlet volt. Úgy vélem, az előző szezonban nem lehetett panasz a teljesítményemre, és bár az új elnök megszerezte Cristiano Ronaldót, Kakát és Karim Benzemát is, úgy véltem, meg tudom tartani a helyem a kezdő tizenegyben. Mindig is bíztam a képességeimben, és azt gondoltam, hogy lesz helyem a csapatban. A Real reakciói azonban furcsák voltak. Az egyik nap úgy tűnt, el akarnak adni, a másik nap azt mondták, örülnek, ha maradok. Ahogy telt az idő, egyre világosabbá vált, hogy nem számolnak velem. Pénzt akartak az eladásomból, és ha nincsen rád szükség, akkor csak egyvalamit tehetsz. A büszkeségem azt diktálta, hogy lépjek tovább.

Forrás: AFP

- Nem érzi úgy, hogy elérte pályafutása csúcsát?
- Remélem, nem. Csak 25 esztendős vagyok, és még hosszú karrier áll előttem. A világbajnokság évében a válogatottnak nem lett volna jó, ha a kispadon ülök. Játszanom kell, ezért alaposan megvizsgáltam a lehetőségeket. Volt érdeklődés a Premier League-ből, és tudom, hogy az FC Barcelona elnöke, Joan Laporta is elismer, de a Real a katalánoknak nem adott volna el, így örültem a müncheni ajánlatnak. A Bayern egy patinás klub, és ami még fontosabb, mindig a fejlődésre törekszik. Attól a pillanattól kezdve, hogy először találkoztam a bajor vezetőkkel, mindent megtettek, hogy jól érezzem magam, és ez nagyon sokat számított.

- A Bundesligát gyengébb bajnokságnak tartják, mint az angol, spanyol vagy olasz ligát. Nem tartja visszalépésnek, hogy ide igazolt?
- Egyáltalán nem. A stadionok, a szurkolók, a támadófutball tekintetében a német bajnokság a legjobbak közé tartozik.

- Melyik csapatokat tartja a Bayern legnagyobb riválisának a Bajnokok Ligájában?
- A régi klubom, a Chelsea eljuthat a végső diadalig. Carlo Ancelotti egy rendkívül tapasztalt edző, és a jelek szerint máris elfogadtatta magát a játékosokkal. Tetszik még az Internazionale is, hiszen José Mourinho egy igazi győztes, és remek edző. Senki se dőljön be az arrogáns arckifejezésnek, amivel a média előtt szerepel, hiszen ő nagyon is közel áll a focistákhoz. Nála jobban senki sem tudja levenni a terhet a játékosokról, akik így kettőzött erővel küzdenek érte is.

Forrás: soccernet.espn.go.com

www.global-soccer.eu

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!