Vágólapra másolva!
A Chelsea nem csak a Premier League-ben, hanem a Bajnokok Ligájában is remekül rajtolt és Nicolas Anelkának mindkettőben nagy szerepe volt, mivel az előző szezonhoz hasonlóan szorgalmasan lövi a gólokat. A francia csatár a fifa.com-nak adott interjújában dicsérte éktársát, Didier Drogbát, valamint nagyon jó véleménnyel volt a csapat új edzőjéről, a Milantól érkezett Carlo Ancelottiról.

- A Premier League-ben három gólt szerzett, a Bajnokok Ligájában kettőt, ráadásul utóbbi sorozatban a Chelsea mindkét mérkőzését az ön találatával nyerte meg. Jó formában van mostanában.
- Igen, a jelek szerint. Voltak olyan periódusok az életemben, amikor a dolgok nem alakultak ilyen jól a számomra, és mentálisan nagyon erősnek kellett lennem. A jelenlegi szituációt viszont nagyon élvezem. Főleg a Porto elleni gólom volt fontos, nem csak nekem, hanem a klubnak is. Ez volt az első BL-mérkőzésünk a szezonban, hazai pályán játszottunk, és egy olyan csapat volt az ellenfél, amelyik közvetlen riválisunk a továbbjutásért vívott harcban. A Porto jól játszott, és az utolsó húsz perc nagyon nehéz volt, mert elfáradtunk.

- Sokan aggódtak Didier Drogba hiánya miatt, de mindkét BL-mérkőzésen góllal válaszolt a kétkedőknek. Hogyan kezeli ezt a helyzetet?
- Jó dolog, hogy nyerni tudtunk nélküle, de még jobb, ha ő is ott van a csapatban. Hiányzik a fizikai jelenléte, és teljesen máshogy kell játszanom, ha nincs a pályán. Általában kicsit mögötte szoktam elhelyezkedni, szinte a középpályán, de a BL-ben mindkét találkozón egyedül voltam előretolt ék. Nem mintha ez újat jelentene a számomra, hiszen az előző idényben is sokszor előfordult.

- A Carlo Ancelotti által alkalmazott kétcsatáros felállás több szabadságot ad önnek?
- Igen, sokkal szabadabban futballozhatok. A Fenerbahcénál is hasonló rendszerben futballoztam, és ez a szisztéma lehetőséget ad arra, hogy pontosabb, lábhoz tett passzokat kapjak, és Drogbával együtt legyek elöl. Kedvelem ezt a taktikát, mert így jobban kivehetem a részem a játékból. Többször jutok labdához, többet tudok tenni a csapat sikeréért.

- Mi volt a legnagyobb változás, amit Ancelotti hozott?
- Ő sokkal jobban rotálja a keretet, és ez új a Chelsea-nél. Sokkal többen kapnak játéklehetőséget, és több az elégedett futballista - még ha meccsenként csak húsz perc is jut neki. Nem csak edzőként, hanem magánemberként is megkedveltük, ami a pályán is érződik. Nagyon nyugodt, sokat beszél velünk, és látszódik, hogy pontosan tisztában van vele, mit miért tesz. Ez megkönnyíti a mi helyzetünket, mert tudjuk, hogy olyan edző ül a kispadon, aki nyugodt, és irányítja az eseményeket. Nem véletlen, hogy bajnokságot és Bajnokok Ligáját is nyert a Milannal.

Anelka a Liverpool elleni rangadón is betalált:


- Jobban nem is kezdhették volna a bajnokságot, hiszen az első hat meccsüket megnyerték.
- Az előző szezont is erősen fejeztük be, és ezt folytattuk az új idényben. Persze nem minden tökéletes, megvoltak a problémáink a Porto és a Stoke City ellen is, ám szerencsére ezeket a nehéz meccseket is meg tudtuk nyerni, ami az előző szezonban nem mindig sikerült, sok pontot veszítettünk hazai pályán. Tudjuk, hogy jó csapatunk van, de azt is, hogy keményen kell dolgoznunk, ha meg akarjuk nyerni a ligát és a BL-t. Hosszú út van előttünk, és neves ellenfelek várnak ránk.

- Mi a helyzet a válogatottal? A legutóbbi selejtezőkön Románia és Szerbia ellen is döntetlent értek el, így kicsi az esélye, hogy közvetlenül kijussanak a vébére.
- Kár, hogy egyik mérkőzésen sem tudtuk begyűjteni a három pontot, mert mindkettőn győzelmet érdemeltünk volna. De ha pótselejtezőt kell játszanunk, akkor azon keresztül kvalifikáljuk magunkat a világbajnokságra, ez nem jelent problémát - a fő, hogy kijussunk. Tudjuk, hogy nem lesz egyszerű, mert egy oda-visszavágós párharcban bármi megtörténhet, de ki fogunk jutni. Magabiztosak vagyunk, tudjuk, hogy a csapat elég erős, és ezt kell bizonyítanunk a pályán is. A legutóbbi két selejtezőn jól játszottunk, csak kicsivel több szerencsére lenne szükségünk a kapu előtt.

Forrás: www.fifa.com

www.global-soccer.eu

Mindent egy helyen az Eb-ről