Vágólapra másolva!

Először ülésezik Magyarországon a FIFPro

Keddtől péntekig Budapest ad otthont a mintegy 48 000 hivatásos labdarúgót képviselő érdekvédelmi szervezet, a FIFPro éves közgyűlésének.

A négynapos eseményen 60 országból közel 150 sportdiplomata vesz részt, és a Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA), illetve az angol élvonal is képviselteti magát.

Az 1965-ben alapított szervezethez 1996-ban csatlakozott a magyar Hivatásos Labdarúgók Szervezete, mely most először adhat otthont a közgyűlésnek.

A konferencián a FIFPro által kiemelt területként kezelt sportági specialitásokról, problémákról lesz szó, illetve a 6+5-ös szabály és a vitarendezési bizottság létrehozásával kapcsolatos kérdések is napirendre kerülnek. Mindezek mellett új tisztségviselőket is választanak a tagok.

A rangos eseményen jelen lesznek majd az Aranycsapat élő legendái, Buzánszky Jenő és Grosics Gyula, valamint az egyetlen aranylabdás magyar labdarúgó (1967), Albert Flórián is.

A rendezvényt Varga Zoltán sportért felelős önkormányzati miniszter nyitja meg, és részt vesz rajta Schmitt Pál, a Magyar Olimpia Bizottság elnöke, az Európai Parlament egyik alelnöke is.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!