Vágólapra másolva!
Bár a Chelsea nyáron nem tudta megszerezni a Sergio Agüerót, a londoniak a téli átigazolási időszakban újra harcba szállnak az argentin támadóért. Az ESPN értesülése szerint a játékos szívesen menne, és a nyáron akadályt képező magas vételárat is hajlandó csökkenteni az Atlético, de a transzfer így is túlszárnyalhatja az eddigi angol rekordot, amelyet a Manchester City tart 32,5 millió fonttal, amit Robinhóért fizetett ki a Real Madridnak.

Mivel a Nemzetközi Sportdöntőbíróság felfüggesztette a FIFA által a Chelsea-re kirótt átigazolási tilalmat, a londoni klub ismét körülnézhet a piacon, és megint megpróbálja elhozni Diego Maradona vejét, Sergio Agüerót az Atlético Madridból.

A Chelsea már nyáron is meg akarta szerezni az argentin csatárt, de akkor pénzügyi akadályokon elbukott a transzfer, a madridiak ugyanis 60 millió fontot (18 milliárd forintot) kértek a játékosért, akinek az évi 6 millió fontos (1,8 milliárd forint) fizetési igényét is sokallták a londoniak.

Az ESPN információja szerint az Atlético azóta lejjebb vitte Agüero árát, de az 55 millió font még mindig nem ízlik a Chelsea-nek, az angolok abban bíznak, hogy 40 millióra le tudják alkudni.

A különböző egyéb juttatásokkal együtt 50 millió font körül lenne Agüero megszerzése, és ehhez jönne még a fizetése, amely nem valószínű, hogy a kért 6 millió fontnál kevesebb lenne, sőt a szerződés utolsó éveiben a 10 milliót is elérhetné, így az Agüero-akció mindennel együtt 100 millió fontos kiadást jelenthet Roman Abramovics klubjának.

A 40 millió fontos vételár is angol átigazolási rekord lenne, az eddigi csúcsot a Manchester City tartja, amely 32,5 milliót szurkolt le a Real Madridnak Robinhóért. A Chelsea-nek azért is fontos lenne egy minőségi csatár megszerzése, mert januárban sem Didier Drogba, sem Salomon Kalou nem áll majd Carlo Ancelotti rendelkezésére, a két elefántcsontparti támadó ugyanis az Afrika-kupán szerepel majd.

Agüero a BL-ben is megmutatta, hogy jó vásárt csinálna vele a Chelsea, az Atlético színeiben ugyanis kétszer is beköszönt a londoniaknak a november elején rendezett meccsen, igaz, a Kékek simán továbbmentek a csoportból, a madridiak viszont csak az Európa Ligát jelentő harmadik helyért vannak harcban.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!