Vágólapra másolva!
Nem csak győztesei vannak az AC Milan feltámadásának, akadnak a keretben olyan játékosok is, akik az utóbbi időben nem férnek be a kezdő tizenegybe, és ezért felmerült bennük a távozás gondolata. A középpályán különösen nagy a konkurencia, főleg azok után, hogy David Beckham is megérkezett, és ennek többek között Mathieu Flamini látja kárát.

A francia középpályás, aki 2008 nyarán érkezett az Arsenaltól, ugyan 15 bajnokin pályára lépett az idény során, azonban mindössze hét alkalommal volt kezdő, és az utóbbi hetekben rendre csak a kispadon jut neki hely, Gennaro Gattuso felépülésével pedig helyzete csak rosszabb lesz. Még úgy sem számíthat több játéklehetőségre, hogy az olasz kupában ő lőtte tovább a csapatot a Novara ellen.

Márpedig Flamini még mindig nem tett le arról, hogy a világbajnokságig beverekedje magát a válogatottba, ehhez azonban hétről-hétre játszania kellene. A legújabb hírek szerint ezt a Tottenham Hotspur biztosítaná neki: a londoniak edzője, Harry Redknapp szívesen látná csapatában a franciát.

A Spurs szeretné megerősíteni középpályás-sorát, és Flamini ideális jelöltnek tűnik, ám Redknapp valószínűleg csak akkor költhet, ha sikerül pénzzé tennie néhány játékost. Ebből a szempontból jól jöhet neki, hogy a hírek szerint a Zenit Szankt-Petyerszburg tízmillió fontot ajánlott a mellőzött orosz támadóért, Roman Pavljucsenkóért. Más kérdés, hogy ez az összeg még mindig kevesebb, mint amennyit 2008 őszén kifizettek érte.

További átigazolási hírek:
A Portsmouth visszautasította a Sunderland ajánlatát Younes Kaboulért: a vevő ötmillió font mellett Anton Ferdinandot is átirányította volna. A Wigan Athletic megszerezte a Celtic skót válogatott védőjét, Gary Caldwellt.

A Hannover leigazolta a Lokomotiv Moszkva szlovák védőjét, Jan Duricát. A Mainz védője, Tim Hoogland a következő szezonban egykori nevelőegyesületénél, a Schalkénál folytatja pályafutását.

A Fiorentina csapatkapitánya, Dario Dainelli a Genoába szerződött. Az AS Roma érdeklődik a Palermo brazil középpályása, Fábio Simplício iránt.

www.global-soccer.eu

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!