A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6
Vágólapra másolva!
Súlyos összecsapások törtek ki a horvát fővárosban a Dinamo Zagreb és a Hajduk Split közötti futballmérkőzés után, a mérleg: több mint 20 sérült, csaknem száz őrizetbe vett szurkoló, és gól nélküli döntetlen, amivel a Dinamo bajnok lett.

15 rendőrt és hat szurkolót kellett kórházba vinni a találkozó utáni randalírozás miatt. A fanatikusok Zágráb több pontján összecsaptak a rendőrökkel, rendőrkocsikat, villamosokat és buszokat tettek tönkre, kukákat gyújtottak fel.

Az egyik rendőrnek kilőtték a szemét tűzijátékkal, és hasonlóan súlyos sérüléseket szenvedett a Dinamo egyik szurkolója is, akit lőtt sebbel vittek kórházba. Már a gól nélküli döntetlent hozó meccsen is forrtak az indulatok: a zágrábi szurkolók tüzeket gyújtottak a szektorukban, üléseket téptek ki a helyükből és petárdákat hajigáltak a pályára.

A vasárnapi horvát sajtóbeszámolók szerint összesen 91 embert tartóztattak le, hatvanhatan közülük a Dinamo szurkolói. Mégis ők örülhettek jobban, hiszen a döntetlennel sorozatban ötödször lett bajnok a fővárosi csapat.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!