Vágólapra másolva!
Carlo Ancelotti szerint az általa irányított Chelsea aludt az Arsenal ellen 3-1-re elveszített rangadón. A másik kispadon ülő Arsene Wenger azt hangsúlyozta, hogy olyan játékosokkal verte meg a Premier League címvédőjét, akikkel két évvel ezelőtt nemigen lett volna esélye.

A győztes együttes menedzsere kettős sikernek könyvelte el a címvédő legyőzését. "Egyrészt tartottuk a lépést a liga élcsapataival, másrészt választ adtunk azoknak, akik megkérdőjelezték, hogy képesek vagyunk a nagy meccseket is megnyerni" - értékelt Wenger.

A szakember együttese fejlődésére is kitért. "Egy lassú tanulási folyamat eredményét láthattuk ebben a győzelemben. Két évvel ezelőtt ugyanezekkel a játékosokkal a Chelsea akár simán is legyőzhetett volna. Tavaly már közelebb kerültünk, idén pedig már nincs jelentősebb különbség köztünk és a Chelsea vagy a MU között."

Forrás: MTI
Theo Walcott gólja után már 3-0-ra vezetett az Arsenal a Chelsea ellen

A rivális immár hat bajnoki óta nyeretlen, ám Wenger nem látja siralmasnak a címvédő helyzetét. "Továbbra is úgy számolunk a Chelsea-vel, mint a bajnokság egyik legnagyobb esélyesével. Ami pedig Carlo Ancelottit illeti, nagyon nagyra értékelem őt, nem hinném, hogy a gyenge sorozat miatt kérdéses lenne a jövője."

A szóban forgó olasz szakember elsősorban együttesében kereste az újabb kudarc okait, saját szakmai felelősségére nem tért ki. "Leginkább az önbizalomhiány a szembetűnő az együttesen, olyan mintha aludnánk. Márpedig ha egy Arsenal szintű együttes ellen sem tudsz felébredni, annak könnyen vereség lehet a vége" - vélekedett Ancelotti.

"Meglepett ez a teljesítmény, mert a tréningeken nagyon biztató jeleket láttam. Nyilván óriási csalódás, hogy november 10. óta nem tudunk bajnokit nyerni, és leginkább az bánt, hogy képtelenek vagyunk a saját játékunkat játszani."

A Chelsea szerdán a Bolton elleni hazai találkozón javíthat, míg az Arsenal a Wiganhez látogat.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!