Vágólapra másolva!
Az AS Roma labdarúgócsapata az előző szezonhoz hasonlóan ismét éremért harcol az olasz bajnokságban, annak ellenére, hogy az egyesület anyagi helyzete nem túl stabil. A klub fő hitelezője, az UniCredit szerint a rómaiaknak faragniuk kell a kiadásaikon, amit a fizetések csökkentésével lehet elérni, éppen ezért Donitól és Adrianótól is szeretnének megválni.

A nyáron csak a bank támogatásának köszönhetően kerülte el a csődöt a fővárosi egyesület. A pénzintézet a hitel mellett igyekszik vevőt vagy befektetőt is keresni, de a hatalmas adósság miatt ez nem egyszerű. Mindenképpen javítana a rómaiak helyzetén, ha csökkentenék a bérköltséget, és ez legkönnyebben néhány kiemelkedő fizetésű játékos eladásával történhet.

Főleg olyanok jöhetnek szóba, akik nem számítanak alapembernek: a nyáron ingyen leigazolt Adriano nem váltotta be a hozzá fűzött reményeket, és állítólag már a télen felmerült, hogy Brazíliában keresnek neki csapatot. Az egykori klasszis azonban visszatért Rómába, de formája alapján játszani aligha fog.

Honfitársa, a kapus Doni szintén a kispadra szorult ebben a szezonban, márpedig nem túl célszerű egy tartalékkapusnak csillagászati összegeket fizetni. Őt a Málagának szerették volna lepasszolni, és a transzfer a hírek szerint azért hiúsult meg, mert Doni a spanyoloktól is túl magas fizetést kért.

További átigazolási hírek:

Spanyol lapértesülések szerint a Hamburg holland csatára, Ruud van Nistelrooy visszatérhet korábbi klubjához, a Real Madridhoz.

A Wolfsburg középpályása, Karim Ziani kölcsönbe a török Kayserisporhoz került.

Az Olympique Lyon kameruni középpályása, Jean Makoun az Aston Villába szerződött.

www.global-soccer.eu

Mindent egy helyen az Eb-ről