A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6
Vágólapra másolva!
Elutasította és tipikus barcelonás ötletnek nevezte a Premier League ügyvezető igazgatója, Richard Scudamore az FC Barcelona elnökének friss javaslatát, amelynek értelmében 16 csapatosra csökkentenék a legerősebb európai nemzeti bajnokságok mezőnyét. Sandro Rosell indítványa szerint az így felszabaduló játéknapokat európai rangadókkal lehetne megtölteni.

"Az egyik szombaton így láthatnánk például Barca-Manchester United mérkőzést" - idézte a spanyol hírügynökség a Barca első emberét. Scudamore ugyanakkor határozottan leszögezte, hogy nem kellenek külön "euromeccsek".

"A mi csapataink nem szándékoznak európai összecsapásokat játszani a hétvégeken, ez amolyan tipikikus barcelonás ötlet" - fogalmazott a PL-vezető a BBC-nek nyilatkozva.

Rosell, aki az európai klubokat tömörítő szövetségnek (ECA) is az alelnöke, felvetette azt is, hogy a Bajnokok Ligáját a jelenleginél több csapattal kellene lebonyolítani, és ehhez az európai szövetség, az UEFA igenjét kérte. Hozzáfűzte, hogy adott esetben - vagyis ha az UEFA elutasító magatartást tanúsítana - éppenséggel megvan a lehetősége az ECA-nak "saját bajnokság megszervezésére" is.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!