A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6
Vágólapra másolva!
Noha a Portsmouth a második félidőben 2-1-re még vezetett a Cardiff City otthonában, végül 3-2-re a Gyepes Gábor nélkül felálló walesi csapat fordítani tudott az angol másodosztályú labdarúgó-bajnokság szombati játéknapján. Futács Márkó kezdett a Portsmouthban és ismét gólt szerzett, az elmúlt négy bajnokiján ez volt a harmadik találata. A csatár elmondta: bár a sajtóban már megjelent, hogy szerződést hosszabbított az angolokkal, erre még nem került sor.

"Nagyon bosszantó vereséget szenvedtünk. 2-1-re vezettünk, ráadásul mindezt a liga egyik legjobbja ellen, a Cardiff otthonában, végül mégsem sikerült pontot szereznünk" - nyilatkozta Futács Márkó a mérkőzést követően.

"Mentségünkre szóljon, hogy sok a sérültünk, szűk a keretünk, így nincs lehetősége nagyon variálni az edzőnek. A meccs utolsó harminc percét idegen szerepkörben, bal oldali középpályásként kellett végigszenvednem. Nem véletlenül használom ezt a kifejezést, mert egyrészt ebben az időszakban már előjön a savasodás, másrészt pedig az ellenfél jobb oldalán játszott a csapatuk talán legaktívabb futballistája, akivel így én kerültem szembe. Nem volt valami hálás feladat."

Az U20-as vb-bronzérmes támadó elégedett a saját teljesítményével: "Szerintem ezúttal sem okoztam csalódást, gólt szereztem - hozzáteszem, szerencsém volt. Szélsőnk beadását kiejtette a kapus, én pedig éppen jó helyen álltam. Az utolsó húsz percben a házigazdának annyi helyzete volt, hogy azt össze sem lehet számolni. Tudtuk, hogy a Cardiff szabadrúgásai életveszélyesek, ezért úgy léptünk pályára, hogy lehetőség szerint a tizenhatosunk közelében ne szabálytalankodjunk. Erre a második félidőben egymás után próbálkozhattak állított labdából. Végül a hosszabbításban sikerült fordítania a walesi együttesnek egy bombával. Jövő héten a Peterborough otthonába megyünk, amely azért könnyebb feladatnak ígérkezik, ott muszáj pontot szereznünk."

A Portsmouth menedzsere, Michael Appleton szerdán azt nyilatkozta, hogy a magyar csatár szerződését 2013 nyaráig meghosszabbította a klub. "Futács valószínűleg még nem tud róla, de megtörtént a szerződéshosszabbítás" - fogalmazott az edző, és úgy tűnik, az edző azóta sem beszélt erről a játékossal.

"Hogy mi van a szerződésemmel? Én is csak annyit tudok, amennyit az újságokban olvastam, nekem egyelőre hivatalosan nem szólt senki. De az nem titok, hogy örülnék, ha a Portsmouth élne az opcióval, hiszen az azt jelentené: értékelik a szolgálataimat."


Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!