A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6
Vágólapra másolva!
Több topligában is hétközi fordulót rendeztek, vagyis a csapatok többsége két mérkőzést is játszott a múlt héten. A Real Madrid-Barcelona versenyfutás mellett a dortmundiak remeklését érdemes kiemelni, na meg Carlos Tévez diadalmas visszatérését a Manchester Citybe.

Kapus
Emiliano Viviano (olasz, Palermo): Ritkán fordul elő, hogy egy futballista nyíltan megmondja, melyik csapat szurkolója volt, Viviano azonban többször is kijelentette, hogy gyerekkora óta a Fiorentinának szorít. Mindez azonban nem akadályozta meg abban, hogy a múlt héten kivédje a lila-fehérek szemét.

Hátvédek
Lukasz Piszczek (lengyel, Borussia Dortmund): A dortmundiak gyakorlatilag megnyerték a bajnokságot, miután a múlt héten két rangadót is hoztak. A Bayern München ellen kulcsfontosságú volt, hogy a szélső védők hibátlanul futballozzanak, a jobbhátvéd Piszczek pedig a Schalke ellen még egy bombagólt is szerzett.

Gary Caldwell (skót, Wigan Athletic): Az angoloknál hétközi fordulót is rendeztek, ahol a legnagyobb meglepetést a Wigan okozta azzal, hogy legyőzte a listavezető Manchester Unitedet. A kiesés ellen küzdő kiscsapat védelme remekül futballozott, és Caldwell még társai közül is kiemelkedett teljesítményével.

Federico Fazio (argentin, Sevilla): A Sevilla még mindig nem tett le arról, hogy kiharcolja az európai kupaszereplést, és a múlt heti bajnokin a Real Zaragoza ellen ennek megfelelően is futballozott. A csapat első gólját az argentin középhátvéd, Fazio szerezte, aki végig remekül futballozott.

Fabian Johnson (amerikai, Hoffenheim): A hoffenheimieknek még mindig megvan a matematikai esélyük arra, hogy kijussanak az európai porondra, a múlt héten mindenesetre négy pontot szereztek. A Hamburg elleni 4-0-s diadalból a balhátvéd Johnson is góllal vette ki a részét, majd a Freiburg ellen stabilan látta el alapfeladatát.

Középpályások
Martin Harnik (osztrák, VfB Stuttgart): Hajnal Tamás együttese a múlt héten is folytatta remek szereplését, hiszen mind a két bajnokiját megnyerte. Az Augsburg ellen a jobb oldali középpályás Harnik egyszer, majd a hét végén a Werder Bremen ellen kétszer volt eredményes.

Sulley Muntari (ghánai, AC Milan): A milánói futballrajongókat megosztotta a ghánai játékos, aki a télen az Interből igazolt a Milanba, és akkor a kék-feketék azt gondolták, hogy jó üzlet volt a lepasszolása, azonban Muntari bizonyítja, hogy többre hivatott. A múlt héten például győztes gólt ért el a Chievo Verona ellen.

Daniel Didavi (német, Nürnberg): A nürnbergiek a múlt héten gyakorlatilag elérték céljukat, és megmenekültek a kieséstől, amihez az kellett, hogy mindkét bajnokijukat megnyerjék. A csapat karmestere, Didavi a Schalke ellen kettő, a Kaiserslautern ellen egy gólt szerzett, és mindkét meccsen adott egy-egy gólpasszt.

Cristiano Ronaldo (portugál, Real Madrid): A Real négy pontot megőrzött előnyéből a Barcelona elleni rangadóra, köszönhetően annak, hogy a múlt héten mindkét meccsét megnyerte. Az Atlético elleni derbit Cristiano Ronaldo mesterhármasával gyakorlatilag egymaga hozta a Realnak, de a hétvégén is betalált a Sporting Gijón ellen.

Csatárok
Andy Carroll (angol, Liverpool): A Vörösök másfél éve rekordösszegért vették meg a hórihorgas csatárt, akinek azonban nem túl eredményes Liverpoolban. A múlt héten mindenesetre törlesztett valamennyit a 42 millió eurós vételárából: előbb a Blackburn Rovers elleni bajnokin, majd az Everton elleni kupaelődöntőn szerzett győztes gólt a hajrában.

Carlos Tévez (argentin, Manchester City): A City hívei verhetik a fejüket a falba, hogy csapatuk a szezon nagy részében nem számított az argentin támadóra, aki számüzetéséből visszatérve kiválóan futballozik. A West Bromwich Albion elleni gólja után a Norwich City ellen mesterhármast ért el.

www.global-soccer.eu

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!