Vágólapra másolva!
A jelenleg a BL meglepetéscsapatában, a fehérorosz BATE Boriszovban játszó Alekszander Hleb, aki korábban az Arsenalban és a Barceonában is megfordult, többre tartja Arsene Wengert, mint Josep Guardiolát.

Hleb 2005-ben igazolt Stuttgartból az Arsenalba, és három évet töltött Londonban, de trófeát nem nyert a csapattal. A fehérorosz középpályás 2008-ben költözött Barcelonába, ahol első évében egyből triplázott, BL- és Király-kupa-győztes, valamint spanyol bajnok lett.

Hleb a későbbiekben nem tudott állandó helyet kiharcolni magának a csapatban, többször is kölcsönadták, végül év elején felbontotta a szerződését, és előbb az orosz Kirilja Szovjetovhoz került, majd nyáron a BATE Boriszovhoz írt alá.

"Guardiola jó edző, de Wengertől többet tanultam. Guardiola nem a világ legjobb edzője, viszont a világ legerősebb csapatát irányította, a legjobb játékosokkal, ezért nyert annyit. Egy ilyen csapattal az lett volna a meglepetés, ha nem arat nagy győzelmeket, úgyhogy az utódja, Vilanova is biztosan sikeres lesz a Barcánál. De számomra ettől még José Mourinho, Arsene Wenger és Alex Ferguson tartozik a világ legjobb edzői közé.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!