Vágólapra másolva!
Szokatlan gondokkal küzdött az angol fociválogatott a lengyelországi vb-selejtezőjén. A meccs eredeti időpontjában koffeintablettákkal pörgették fel magukat a focisták, majd amikor azt elhalasztották, képtelenek voltak pihenni.

"Valamennyien ProPlus tablettát vettünk be a mérkőzés előtt, aztán elhalasztották, és senki sem bírt aludni" - nyilatkozta Glen Johnson a Daily Telegraphnak.

Az angolokat irányító Roy Hodgson ugyanakkor arra panaszkodott, csapata nem tűnt annyira élesnek és élénknek a szerdai 1-1-re végződött selejtezőn, mint amennyire az azt megelőző napokban volt.

A Daily Mail úgy értesült, több játékos altatóval próbálta semlegesíteni a koffeintablettákat. A lap elemzése rámutat, az altató önmagában is ronthatja a sportolók teljesítményét, a koffeinnel párosítva pedig károsíthatja a szervezetüket.

A cikkből kiderül, egyes szakértők szerint a doppinglistán nem szereplő koffein nagyobb mennyiségű alkalmazása esetén az ephedrinhez hasonló módon teljesítményfokozóként hat. Utóbbival Diego Maradona bukott le az 1994-es foci-vb-n.

A keddre kiírt lengyel-angol selejtezőt hatalmas felhőszakadás előzte meg, a szervezők későn zárták be a varsói stadion tetejét, így a pálya víz alá került, a találkozót pedig másnapra kellett halasztani.

Mindent egy helyen az Eb-ről