Vágólapra másolva!
A német lapok német házidöntőt várnak miután a Dortmund 4-1-re legyőzte a Real Madridot a Bajnokok Ligája-elődöntő első meccsén, egy nappal korábban pedig a Bayern München ütötte ki 4-0-ra a Barcelonát. Az őrület folytatódik, Lewandowski földönkívüli, a spanyoloknak valódi lidércnyomás volt a két meccs.

Jóllehet a spanyolországi visszavágók még hátravannak, a német média gyakorlatilag biztosra veszi, hogy a Dortmund és a Bayern vívja majd a május végi, londoni BL-döntőt.

"Nagyon közeli a német döntő!" - harsogta címlapján a Bild, megállapítva, hogy Jürgen Klopp csapata, élén a mesternégyest szerzett és a lap által előbb gólvágó titánnak, majd földönkívülinek titulált Robert Lewandowskival, gyakorlatilag továbbjutott a Reallal szemben. A legnagyobb példányszámú német napilap szerint a spanyolokat alaposan elpáholta a Borussia, és a Bajnokok Ligájában "először láthatunk német döntőt". "Németországot megrészegítette a BL, Spanyolország romokban hever" - fogalmazott a Bild.

"Az őrület folytatódik" - adta tudtára olvasóinak a Kicker futballmagazin, hangoztatva, hogy Lewandowski négy góljával szétzúzta José Mourinho csapatát. "Kézzelfogható közelségbe került, hogy május 25-én a Wembleyben Borussia-Bayern finálé legyen."

A Süddeutsche Zeitung a spanyolok szemszögéből "valódi lidércnyomásnak" minősítette Lewandowskit, hozzáfűzve, hogy BL-elődöntőben a lengyel csatár előtt eddig még soha senki sem szerzett négy gólt, s a BVB rendre "lezárta a réseket" a madridi támadók előtt.

"A Dortmund csaknem ugyanazt a kiemelkedő fegyvertényt hajtotta végre, mint a Bayern" - ezt már a Frankfurter Allgemeine Zeitung szögezte le, elragadónak nevezve a Borussiának különösen a második félidőben mutatott játékát. "A Real Madrid sokak szerint favoritként lépett pályára, ám a Dortmund agresszív játékával megrogyasztotta a spanyolokat, s elnyomta még az olyan labdaművészeket is, mint Mesut Özil, Xabi Alonso vagy Cristiano Ronaldo."

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!