A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
0
HUNMuhari Eszter
19:25VívásAuriane Mallo-Breton-Eszter Muhari
HUNMuhari Eszter
19:25VívásEszter Muhari-Auriane Mallo-Breton
HUNMagyarország
21:44ÚszásSzabad 4 x 100m
HUNPóta Georgina
22:15AsztaliteniszGeorgina Pota-Xiaona Shan
NyílNyíl
Vágólapra másolva!
Az AC Milan olasz válogatott csatára, Mario Balotelli azt mondta: ha még egyszer rasszista bekiabálásokkal zaklatják, akkor levonul a gyepről.

Balotellit - több színes bőrű csapattársával együtt - a Roma-drukkerek vették célba a legutóbbi Serie A-fordulóban, a 22 éves játékosnál ezzel betelt a pohár. "Korábban úgy voltam vele, nem érdekel, mi történik a lelátón, de mára megváltozott a véleményem. Ha még egyszer rasszista megnyilvánulást tapasztalok, el fogom hagyni a pályát" - nyilatkozta a CNN-nek Balotelli.

A támadó - akit a Time Magazine beválasztotta az idei év 100 legbefolyásosabb embere közé - elárulta: Kevin-Prince Boatenggel azon gondolkodtak, hogy lesétálnak a gyepről, ám végül úgy döntöttek, hogy maradnak. (A milánói meccs vége 0-0 lett, kiállították Muntarit és Tottit.)

Forrás: AFP/Emilio Andreoli

Boateng egyszer már lesétált, január 3-án a negyedosztályú Pro Patria szurkolói pécézték ki, mire a középpályás a lelátóra bikázta a labdát, majd elhagyta a pályát. Később a Milan több játékosa Boatenghez hasonlóan tett, így a meccs félbeszakadt.

Büntetésként a Pro Patria stadionját egy meccsre bezárták, a ghánai focista pedig kijelentette: "Nem érdekel, hogy barátságos, bajnoki, vagy Bajnokok Ligája meccsről van szó, legközelebb is levonulnék, ha hasonló inzultus érne."

Többen támogatták Boatenget, de nem mindenki, Gennaro Gattuso például így nyilatkozott: "Hányszor fordult elő korábban olyan, hogy valakit a nézőtérről fütyültek? Én is átéltem hasonlót, de nem tulajdonítottam neki jelentőséget. Elhiszem, hogy Boatenget bántotta a dolog, de akkor sem beszélnek rasszizmusról, csak egy kisebbség kollektív idiotizmusáról. Ha valóban létezik ilyen probléma, akkor kemény lépéseket kell tenni, de még mindig úgy gondolom, hogy Olaszország nem egy rasszista ország."

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!