Vágólapra másolva!
A Premier League-ben már bevezették a gólvonal-technológiát, amelyre már régóta nagy szükség lenne az olasz focibajnokságban is, ahogy az az Udinese-Roma meccsen is bebizonyosodott.

Az első félidő 17. percében Francesco Totti szabadrúgása után Davide Astori fejelt, a labda pedig előbb a felső lécet érintette, majd onnan a gólvonal környékére pattant. Marco Guida játékvezető jó sokáig kivárt, majd végül gólt ítélt, amit persze hevesen vitattak az Udinese-játékosok.

Ebből a kamerállásból úgy tűnik, a labda nem volt benn teljes terjedelmével:

Innen viszont már úgy néz ki, hogy mégis gól volt:

Ez a kép arról árulkodott, hogy jól döntött a bíró, aki Astori elmondása szerint felülbírálta az alapvonalnál álló kollégáját:

A meccs után az egész olasz sajtó Astori fejesén polemizált, és a Sky Sports egy háromdimenziós programmal szimulálta a gólt, amiből kiderült, a labda mégsem volt benn teljes terjdelmével:

Forrás: Origo

A hajrában volt egy vitatott jelenet a Roma 16-osán belül is, a csereként beállt Emanuelson a labda felé csúszva eltalálta Koné lábát is, Guida azonban nem fújta be az egyébként indokoltnak tűnő büntetőt. A legvégén a kitámadó Udinesét kétszer is megbüntethette volna a Roma, de Karnezisz kapus Emanuelson lövésénél és Florenzi ziccerénél is nagyot védett.

A Roma ezzel pontszámban az éllovas Juventust, amely ste az Interrel vív rangadót.

Serie A, 17. forduló:
Udinese
- AS Roma 0-1 (0-1)
gól: Astori (17.)

Mindent egy helyen az Eb-ről