Vágólapra másolva!
José Mourinho, a Chelsea vezetőedzője ellen már decemberben eljárás indult, mert a Southampton elleni bajnoki mérkőzés után megjegyzéseket tett a játékvezetőre. Ez azonban nem akadályozta meg abban, hogy már január elsején még súlyosabb trollkodást engedjen meg magának. 

A portugál szakember a december 28-án rendezett, Southampton elleni meccs (1-1) után bírálta keményen a bíró teljesítményét. Különösen az dühítette fel, hogy Anthony Taylor műesésért sárga lapot adott Cesc Fabregasnak egy Mourinho szerint egyértelmű 11-es helyett. A tréner botrányosnak nevezte az ítéletet, és szerinte Taylor szégyellheti magát miatta.

Az Angol Labdarúgó Szövetség azért indított eljárást, mert Mourinho szavai azt sugallták, hogy a bíró elfogult, és ezzel az edző rossz színben tünteti fel a futballt.

Ennek ellenére három nappal később, a január elsején játszott Tottenham elleni derbin (5-3) Mourinho folytatta a toporzékolást, mikor az öltözőfolyosón az ordította Phil Dowd játékvezetőnek, hogy "Túl dagadt vagy, hogy meccset vezess!"

Phil Dowd, az állítólagos hájpacni Forrás: AFP


Az esetnek számos tanúja volt, így Mourinho később felkereste a bírót az öltözőben, és valószínűleg elsimította az ügyet, hiszen az incidens nem került bele a játékvezetői jelentésbe. Ennek ellenére a meccset követő hivatalos sajtótájékoztatón a menedzser ismét kitért a témára, és azt mondta, Phil Down túlságosan lassú a Premier League tempójához.

Nem Mourinho az első edző, aki a spori edzettségi állapotát firtatja, korábban Sir Alex Ferguson tett megjegyzéseket Phil Downra, aki 2012 májusában valóban elbukott az angol szövetség edzettségi tesztjén.

Az FA és a Premier League már jelezte, hogy mivel hivatalos csatornákon nem kaptak értesítést az öltözői incidensről, a fegyelmi bizottság csak Mourinho korábbi viselkedését vizsgálja majd.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!