Magyar lett a pótselejtezők legjobbja az UEFA-nál

Király Gábor
Oslo, 2015. november 13. Király Gábor kapus a Norvégia-Magyarország labdarúgó Európa-bajnoki pótselejtező mérkőzésen az oslói Ullevaal Stadionban 2015. november 12-én. Magyarország 1-0-ra győzött. MTI Fotó: Illyés Tibor
Vágólapra másolva!
Bekerült az Eb-pótselejtezők álomcsapatába Király Gábor, többek között Zlatan Ibrahimoviccsal együtt. Az UEFA szerint a négy párharc legjobbja a magyar kapus volt.

A magyar válogatott kapusát, Király Gábort választotta az európai szövetség (UEFA) az Európa-bajnoki pótselejtezők legjobb játékosának – derül ki az UEFA.com cikkéből.

Az első meccs elején védte talán a legfontosabbat Forrás: MTI/Illyés Tibor

Királynak valóban nagy szerepe volt abban, hogy a magyarok a Norvégia felett aratott kettős győzelemmel kijutottak a jövő évi franciaországi Eb-re, mindkét mérkőzésen volt néhány nagy védése, általában lélektanilag fontos pillanatokban.

Az UEFA méltatásában kiemeli, hogy

jövő nyáron az első futballista lehet, aki élete ötödik évtizedében Európa-bajnokságon játszik.

Jó társaság

Király értelemszerűen a pótslejtezők álomcsapatába is bekerült. Így fest a legjobb tizenegy: Király - Sevcsuk (ukrán), Cesar (szlovén), Keogh (ír), Fedeckij (ukrán) - Jarmolenko (ukrán), McCarthy (ír), Forsberg (svéd), Szeleznyov (ukrán) - Walters (ír), Ibrahimovic (svéd).

A legszebb gól az UEFA szerint Ibrahimovicnak a dániai visszavágón a kapuba tekert szabadrúgása volt.

Az Eb-csoportok sorsolását

december 12-én, este 6-kor tartják Párizsban.

A magyar válogatott a harmadik kalapból várja, hogy kiket kap.