A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
1
HUNMuhari Eszter
19:25VívásEszter Muhari-Auriane Mallo-Breton
HUNMagyarország
21:44ÚszásSzabad 4 x 100m
HUNPóta Georgina
22:15AsztaliteniszGeorgina Pota-Xiaona Shan
NyílNyíl

Csúcsrangadót nyertek az argentinok a Copán

Angel Di María, Argentína, foci
Argentina's Angel Di Maria's (top) kicks to score as Chile's Gary Medel remains on the ground during a Copa America Centenario football match in Santa Clara, California, United States, on June 6, 2016. Mark Ralston / Mark RALSTON AFP / AFP
Vágólapra másolva!
A világbajnoki ezüstérmes argentin labdarúgó-válogatott győzelemmel kezdett a Copa Américán, a csapat 2-1-re nyert a címvédő Chile ellen a D csoport első fordulójában.

Továbbra sem találja önmagát Chile labdarúgó-válogatottja, a Copa 2015-ös győztese a legutóbbi hat mérkőzésből ötöt elbukott, ezúttal Argentínától kapott ki 2-1-re. Juan Antonio Pizzi együttese a Copa előtt közvetlenül Jamaicától 2-1-es, Mexikótól 1-0-s vereséget szenvedett, és ezúttal sem volt sok esélye.

Az argentin válogatott tavaly július 4-én egy gól nélküli döntetlen után tizenegyesekkel bukta el a finálét, ezúttal ráadásul a sérült Lionel Messi nélkül vette fel a harcot.

Angel Di María szerezte az első argentin gólt Forrás: AFP/Mark Ralston

A 0-0-s döntetlen után azonban sikerült negyedóra alatt lerendezni a meccset: az 51. percben Angel Di María, az 59. percben pedig Ever Banega lőtte ki a rövid alsót, és bár Fuenzalida a 93. percben szépített, Argentína egy fontos győzelemmel nyitotta az idei tornát.

A csoport másik mérkőzésén a Copán debütáló Panama 2-1-re verte az egyik leggyengébb dél-amerikai futballválogatottat, Bolíviát, a győztes csapat mindkét gólját a Vancouver Whitecaps 35 éves csatára, Blas Pérez szerezte.

Eredmények, Copa América, D csoport:
Panama – Bolívia 2-1 (1-0)
gól: B. Pérez (11., 87.), illetve J. Arce (54.)

Argentína – Chile 2-1 (0-0)
gól: Di María (51.), Banega (59.),, illetve Fuenzalida (90+3.)

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!