Következő mérkőzések
Spanyolország
21:002024. július 09.
Franciaország
Hollandia
21:002024. július 10.
Anglia

Dárdai: Vízzel főzünk, de vannak jó magyar fűszereink

dárdai pál hertha bundesliga foci
Berlin's Hungarian head coach Pal Dardai (R) reacts during the German first division Bundesliga football match of Hertha BSC Berlin vs SC Freiburg in Berlin, Germany, on August 28, 2016. / AFP PHOTO / TOBIAS SCHWARZ / RESTRICTIONS: DURING MATCH TIME: DFL RULES TO LIMIT THE ONLINE USAGE TO 15 PICTURES PER MATCH AND FORBID IMAGE SEQUENCES TO SIMULATE VIDEO. == RESTRICTED TO EDITORIAL USE == FOR FURTHER QUERIES PLEASE CONTACT DFL DIRECTLY AT + 49 69 650050
Vágólapra másolva!
Dárdai Pál szerint még a szakértők is el vannak ájulva, milyen szépen játszik a Hertha a német bajnokságban. Csak a Bayern München előzi meg a berlini csapatot, ahol mindenkiről le kell, hogy szakadjon a gatya. Még szerencse, hogy kerül magyar fűszer a berlini levesbe.

A Hertha a második helyen áll a bajnokságban, pedig Dárdai Pálék szezonja nem indult jól, kiestek az Európa Ligából. A magyar edző a Nemzeti Sportnak adott interjúban elmondta, hogy iszonyatosan kemény volt a nyári felkészülésük, és ennek itták meg a levét az EL-selejtezőben.

A rossz rajt után remekül folytatták Dárdaiék Forrás: AFP/Patrik Stollarz

„A kiesésért tartottam a hátam, de közben hangsúlyoztam, hogy számunkra a bajnokság élet-halál kérdés, nem a nemzetközi kupa – kezdte Dárdai. – Most, hogy beindult a szekér, csend és nyugalom vesz minket körül,

Egyébként mindig ez a nehéz, hogy a vitorlást szélirányba állítsd – a sikló hajóban már könnyű élvezni a napsütést.”

A szakértőket is lenyűgözték

Dárdai cseréi rendre jól szálltak be az idén, erről elmondta, hogy egy tervezett cseréje mindig van, a többit a mérkőzés alakulásához alakítja. „Azért jó érzés, hogy több gólunkat is a kispadról beszállók hozták össze. Tényleg jól nézünk ki, mindenki becsülettel teszi a dolgát. Még a szakértők is el vannak ájulva, milyen szépen játszunk mostanában.”

A hétvégi, Hamburg elleni győzelem után vasárnap és hétfőn is szabadnapot kaptak a Hertha játékosai. „Mindannyian bőrnadrágot húztunk, és asszonyostul elmentünk a berlini Oktoberfestre.

Mindamellett hétfő délelőtt többen is lent voltak az edzőpályán, futottak kicsit, mert tudják, hogy a szervezetüket ápolni kell. Én is lementem kocogni.”

Szakadjon le a gatya!

Dárdai örül annak, hogy sikerült sebességet csempészni a csapatba, gyors játékosokat akart, és szerinte Bundesliga-szinten Mitchell Weiser, Marvin Plattenhardt, Haragucsi Genki, Alexander Esswein is gyorsnak számít. „Alexen még látszik, hogy a felkészülést nem nálunk végezte: a Hamburg elleni meccs végére úgy besavasodott, hogy még hétfőn is hatan masszírozták. Hiába, nálam futni kell, aki a Herthánál van, arról bizony leszakad a gatya.”

Mindenkinek futnia kell a Herthánál Forrás: AFP/Tobias Schwarz

A szezon elején Dárdai csapatkapitányt váltott, Fabian Lustenberger helyett Vedad Ibisevic kapta a karszalagot, és ez remek döntésnek bizonyult, hiszen Ibisevic szárnyal, öt góljával vezeti a Bundesliga góllövőlistáját, és Dárdai szerint Lustenberger is jobban játszik, mint valaha.

„Ibisevic falkavezérré lépett elő. A rajt előtt úgy éreztem, muszáj felvállalnom a döntést. Bocsánat, hogy ezt mondom, de

Néha meg kell lépnem olyanokat, amelyekről nem tudhatom, hogyan sülnek el.”

Ibisevic (jobbra) megkapta a csapatkapitányi karszalagot Forrás: dpa Picture-Alliance/AFP/Paul Zinken

A tabellán elfoglalt második helyről így nyilatkozott: „Gyönyörű, hogy pillanatnyilag csak a Bayern előz meg minket, az igazság az, hogy neves vetélytársainkhoz képest mi még mindig vízzel főzünk. Még az a szerencse, hogy vannak jó magyar fűszereink.”

Mindent egy helyen az Eb-ről