A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
1
Ezüstérem
2
Bronzérem
1
HUNMagyarország
09:00KézilabdaMagyarország-Dánia
HUNMagyarország
13:30VívásHungary-Kazakhstan
HUNMagyarország
20:05VízilabdaKína-Magyarország
NyílNyíl

Örülhet a Real Madrid, hogy nem nyerte meg a csoportját?

Real Madrid
MADRID, SPAIN - DECEMBER 7: Karim Benzema (R) of Real Madrid celebrates his goal with Cristiano Ronaldo (L) during the UEFA Champions League Group F football match between Real Madrid and Borussia Dortmund at Santiago Bernabeu Stadium in Madrid, Spain on December 7, 2016. Burak Akbulut / Anadolu Agency
Vágólapra másolva!
Szerda este befejeződött a Bajnokok Ligája 2016–2017-es szezonjának csoportköre, kialakult a nyolcaddöntő mezőnye. Nézzük, mely csapatok kvalifikáltak a kieséses szakaszba, és kivel kerülhetnek össze a hétfői sorsoláson!

A BL nyolc csoportjából 16 együttes, nyolc csoportelső és nyolc csoportmásodik jutott tovább. A csoport harmadik helyén végző csapatok az Európa Ligában folytatják 2017-ben.

A 8 csoportelső: Arsenal, Atlético Madrid, Barcelona, Borussia Dortmund, Leicester City, Juventus, Monaco, Napoli.

A 8 csoportmásodik: Benfica, Bayern München, Bayer Leverkusen, Manchester City, Paris Saint-Germain, Porto, Real Madrid, Sevilla.

A sorsolás szabályai szerint a csapatok nem kerülhetnek össze az őszi csoportellenféllel és azonos nemzetbeliekkel. A csoportelsők idegenben kezdik a nyolcaddöntőt, és hazai pályán vívhatják a visszavágót, ez egyértelműen előnyt jelent.

A sorsolást december 12-én, hétfőn, déli 12 órakor tartják a svájci Nyonban.

Érdekes az F csoport végeredménye. A címvédő Real Madrid és a Borussia Dortmund szerda este a spanyol fővárosban döntött a csoport első helyéről. A Real két góllal is vezetett, sokáig győzelemre állt, végül 2-2 lett az eredmény, ezzel pedig a németek nyerték a csoportot.

De könnyen előfordulhat, hogy ezzel a Real Madrid is jól járt.


Zinedine Zidane csapata így a többi csoportelsővel kerülhet össze a folytatásban. A Barcelona és az Atlético Madrid az azonos nemzet tiltás miatt kiesik, ahogyan a Dortmund is. A maradék lehetséges ellenfelek: Juventus, Arsenal, Monaco, Leicester City, Napoli.

A Real Madrid így a nyolcaddöntőben biztosan elkerüli a szintén csoportmásodik Bayern Münchent, Manchester Cityt és a PSG-t. A forgatókönyv egyetlen hátránya Cristiano Ronaldóék számára, hogy hazai pályán kezdik, idegenben folytatják a párharcot.

Jobban járt a Real Madrid a csoport 2. helyével? A hétfői sorsoláson kiderül! Forrás: Anadolu Agency/2016 Anadolu Agency/Burak Akbulut

A csoportelső Dortmund lehetséges ellenfelei: Benfica, Manchester City, Paris Saint-Germain, Porto, Sevilla, erre a névsorra Marco Reusék sem panaszkodhatnak.

A sors fintora, hogy az Arsenal négy év után tudott ismét csoportelső lenni a BL-ben, de idén olyan csapatok kerültek a második kalapba (azaz a lehetséges ellenfelek közé), mint a Real Madrid és a Bayern München.

A német sztárcsapat Twitter-oldala oda is szúrt a londoniaknak, akikkel az elmúlt években rendre összefutottak a BL-ben. „Akkor foglalhatjuk is a repülőjegyet Londonba?” – tették fel a kérdést a közösségi oldalon.

A statisztikákkal foglalkozó MisterChip Twitter-oldal közzétette azt a táblázatot, amelyből megtudjuk, hogy az egyes párharcoknak mekkora esélyük van a sorsolás előtt. Ezek szerint egy Atlético Madrid–Manchester City párosításnak van a legnagyobb esélye, illetve egy Napoli–Porto összecsapásnak a legkisebb.

Az Európa Ligába jutó csoportharmadikok között idén nincs klasszikus értelemben vett topcsapat, de ott vannak a Sportingot hazai pályán legyőző Nikolics Nemanjáék: Ludogorets, Besiktas, Mönchengladbach, FK Rosztov, Tottenham, Legia Warszawa, FC Köbenhavn, Lyon.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!