A Juventus bezárta a monacói gólgyárat - jöhet a Real Madrid?

fbl Horizontal
Juventus forward from Argentina Gonzalo Higuain reacts after scoring the team's first goal during the UEFA Champions League semi-final first leg football match Monaco vs Juventus at the Stade Louis II stadium in Monaco on May 3, 2017. / AFP PHOTO / FRANCK FIFE
Vágólapra másolva!
A Juventus idegenben 2-0-ra verte a félelmetes támadógépezetéről hírhedtté vált Monacót a labdarúgó Bajnokok Ligája elődöntőjének első mérkőzésén, szinte formalitássá téve ezzel a visszavágót. Dani Alves két gólpasszt adott Gonzalo Higuaínnak. Jöhet a Juventus-Real Madrid BL-döntő?

A monacói támadósor a torinói védelem ellen, a monacói fiatalság a torinói rutin ellen

- körülbelül így harangozták be a két csapat szerda esti csatáját. Az idén a Monaco tétmeccsen 146 gólt lőtt, a Juventus csupán 32-t kapott (a BL-ben idén tíz meccsen csak kettőt). Utóbbiban hatalmas szerepe van Gianluigi Buffonnak, a 39 éves kapusnak a szerdai volt a 100. BL-találkozója a Juve mezében (összesen a 106.), a trófeát azonban még soha nem nyerte meg.

Ami a kort és a rutint illeti, a Juventus kezdőcsapata szerda este kereken 100 évvel idősebb volt (346 év, ha összeadjuk), mint a Monacóé (246 év).

Jól kezdett a Juve

A várttal ellentétben az első tíz percben inkább a Juventus támadott, Dani Alvesnek volt két lehetősége is, majd a Monaco felébredt, és sorra dolgozta ki a helyzeteket. A csupán 18 éves Mbappé szerezhetett volna vezetést a hazaiaknak, a nála több mint 20 évvel idősebb Buffon azonban hatalmas bravúrral védett.

A Juve-védelemnek mintegy tíz perce volt, amikor nem igazán állt a helyzet magaslatán, de

megúszta kapott gól nélkül,

a 29. percben pedig jött a hidegzuhany a Monacónak: egy gyors torinói kontra végén az addig is agilisan és veszélyesen játszó Dani Alves gyönyörű mozdulattal és tökéletes ütemben sarkazta vissza a labdát Higuaínnak, aki kapásból kilőtte a jobb alsót. (0-1)

Az argentin csatárnak ez volt a negyedik gólja az idén a BL-ben, az egyenes kieséses sorozatban azonban csak 2013 (7 meccs) után szerzett ismét gólt. A legutóbbi öt idegenbeli tétmeccsén viszont ez volt az ötödik találata.

Dani Alvesnek pedig ez volt a harmadik gólpassza az idei BL-szezonban, a legtöbb a Juve-játékosok közül.

Dani Alves (balra) és Higuain (középen) volt a meccs két hőse Forrás: AFP/Franck Fife

A Monaco hiába próbálkozott, a Juventusnak valahogyan mindig sikerült megtörni a franciák fiatalos lendületét, az 59. percben pedig lejátszódott szinte ugyanaz a koreográfia, mint az első gólnál: Dani Alves labdát szerzett, majd a Dybalától visszakapott passzt mértani pontossággal lőtte oda, ahova Higuaín kérte, az argentin pedig kapásból a kapuba továbbított. (0-2)

Higuaín csak szerda este szerzett annyi gólt, mint az azt megelőző 24 egyenes kiesés meccsen a BL-ben. Legutóbb a Bajnokok Ligájában még 2013 novemberében, a Napoli játékosaként az Olympique Marseille ellen duplázott.

Higuaín a legutóbbi két szezonban egyaránt meglőtte a 30 gólját tétmeccsen, tavaly 38-cal zárt, az idén 31-nél jár.

Dani Alvesnek egyébként ez volt a negyedik gólpassza a sorozatban, és a 27. előkészített helyzete, ez a legtöbb az idei BL-mezőnyben.

A Juventus teljesen elrontotta a monacói támadógépezetet, amely az utolsó 41 hazai tétmeccsén mindig lőtt legalább egy gólt, most azonban gólképtelen maradt, miután Massimiliano Allegri csapata 2-0-ra győzött.

A torinói együttesnek ez már a kilencedik olyan BL-találkozója (zsinórban a hatodik) volt az idén, amelyen Buffon nem kapott gólt.

A visszavágót jövő kedden rendezik.

1Sípszó (kezd + vég)
21Sárga lapLeonardo Bonucci
21Sárga lapLeonardo Bonucci
29GólGonzalo Higuain
29GólGonzalo Higuain
37Sárga lapFabinho
37Sárga lapFabinho
45Sípszó (kezd + vég)
46Sípszó (kezd + vég)
58Sárga lapClaudio Marchisio
58Sárga lapClaudio Marchisio
59GólGonzalo Higuain
59GólGonzalo Higuain
67CsereTiemoue Bakayoko
67CsereThomas Lemar
69Sárga lapGiorgio Chiellini
69Sárga lapGiorgio Chiellini
77CsereGonzalo Higuain
81CsereClaudio Marchisio
81CsereBernardo Silva
89CsereMiralem Pjanic
93Sípszó (kezd + vég)
Összeállítások
4-4-2
4-2-3-1
Football Pálya

Kezdők
Cserék

Kezdők
Cserék

A másik ágon a Real Madrid az első meccsen hazai pályán 3-0-ra verte az Atlético Madridot.

Mindent egy helyen az Eb-ről