Vágólapra másolva!
A Videoton FC 1-1-s döntetlent játszott az észt Nömme Kaljuval a felcsúti Pancho Arénában az Európa Liga-selejtező 2. fordulójának visszavágó mérkőzésén, így 4-1-s összesítéssel jutott a következő körbe, ahol a francia Girondins Bordeaux lesz az ellenfele.

A székesfehérvári csapat az első meccsen magabiztos, háromgólos győzelmet aratott a tallinni Kadriog Stadionban, így a visszavágó puszta formalitás volt. Azonban a Videoton edzője, Marko Nikolics nem becsülte le az ellenfelet és a

Kovácsik - Stopira, Juhász, Vinícius, Szolnoki - Suljic, Varga J., Hadzic, Nego - Lazovics, Maric

összetételű gálacsapatot küldte pályára a felcsúti Pancho Arénában.

Az első igazán nagy helyzet a vendégek előtt adódott a 17. percben. Egy szabadrúgás után Valikajev maradt egyedül az ötös sarkán. Ráfordulásból lőtt, azonban Vinícius fejjel szögletre tisztázott. A

Videoton brazil származású magyar válogatott hátvédéjének ez volt az utolsó momentuma,

a 24. percben le kellett cserélni, miután egy szerelési kísérletet követően megsérült.

Ezúttal is Danko Lazovics volt a Videoton egyik legjobbja Forrás: MTI/Kovács Tamás

A 27. percben megvillant a Videoton. Fejes András óriási bedobása után Juhász Roland csúsztatott a tizenhatoson belül, majd érkezett Loic Nego, aki 12 méterről kapura fejelt, de az észtek kapusa, Pavel Londak szögletre tornázta a labdát. A 31. percben ismét fejjel veszélyeztetett a Vidi. Lazovics szabadrúgását Juhász fejelte középre, az érkező Stopira azonban öt méterről a kapu fölé fejelt.

A 37. percben egy újabb fejes hozta meg a Videoton vezetését.

Asmir Suljic bal oldali beadása után Danko Lazovics nyolc méterről fejelt a jobb alsó sarokba (1-0). A szerb támadó parádés mozdulatot mutatott be, ugyanis visszafelé kellett mozognia, hogy bele tudjon stukkolni a labdába.

Danko Lazovics gyönyörű góllal járult hozzá a Videoton továbbjutásához Forrás: MTI/Kovács Tamás

A fordulás után azonnal egyenlített a Nömme Kalju.

Igor Subbotin egy ártalmatlan szituációban összeakadt a tizenhatoson belül Varga Józseffel, a játékvezető azonnal tizenegyest ítélet. A labda mögé Artjom Dmitrijev állt, aki higgadtan, félmagasan a kapu bal oldalába helyezett a jobbra vetődő Kovácsik Ádám mellett (1-1).

A székesfehérváriak edzője nem aggódott a bekapott gól miatt. Fél órával a vége előtt lekapta a pályáról Danko Lazovicsot és Stopirát, hogy a két légiós pihenhessen a Puskás Akadémia elleni hétvégi rangadóra. A mérkőzés utolsó harmada viszonylag eseménytelenül folydogált.

A 78. percben Suljic kiugratásával Mirko Maric került ziccerbe, de a horvát támadó kiszorított szögből a hosszú kapufa mellé tüzelt.

Az utolsó percekben a Videoton-szurkolók hangot adtak a csalódottságuknak. Felcsendült a harcoljatok rigmus, így jelezték a játékosoknak, hogy a továbbjutás ellenére többet várnak.

A 88. percben Juhász Roland kapura fejelt egy szabadrúgást, de Teles kitornázta a labdát a jobb felső sarokból. Talán nem is baj, hogy a Vidi csapatkapitánya gól nélkül maradt, így biztosan marad puskapora az Európa Liga további küzdelmeire.

A Videoton FC 4-1-s összesítéssel jutott a következő körbe, ahol jövő hét csütörtökön a francia Girondins Bordeaux lesz az ellenfele.

37GólDanko Lazovic
Összeállítások
4-4-2
4-1-4-1
Football Pálya

Kezdők
Cserék

Kezdők
Cserék

Mindent egy helyen az Eb-ről