Dárdaiék kétgólos hátrányból mentettek pontot a Bayern ellen

Horizontal
Berlin's Ivorian forward Salomon Kalou (L) celebrates scoring the 2-2 goal with his team-mates during the German first division Bundesliga football match between Hertha Berlin and FC Bayern Munich in Berlin, on October 1, 2017. / AFP PHOTO / Odd ANDERSEN / RESTRICTIONS: DURING MATCH TIME: DFL RULES TO LIMIT THE ONLINE USAGE TO 15 PICTURES PER MATCH AND FORBID IMAGE SEQUENCES TO SIMULATE VIDEO. == RESTRICTED TO EDITORIAL USE == FOR FURTHER QUERIES PLEASE CONTACT DFL DIRECTLY AT + 49 69 650050
Vágólapra másolva!
A Bundesliga 7. fordulójának vasárnap délutáni mérkőzésén a Dárdai Pál vezette Hertha Berlin nagyot küzdött, és 0-2-ről tudott pontot menteni a Carlo Ancelotti menesztése után láthatóan felszabadultan kezdő, de aztán egyre rosszabbul játszó, és az egyik kulcsemberét is elveszítő Bayern München ellen.

Nem volt meglepetés a Bayern kezdőjében: mind az öt olyan játékos ott volt a pályán a kezdő sípszó pillanatában, akit a Paris Saint-Germain ellen, a Bajnokok Ligájában elszenvedett vereség után menesztett Carlo Ancelotti elleni puccsal vádoltak. Hátul Mats Hummels és Jerome Boateng, a középpályán pedig az Arjen Robben, Thomas Müller, Franck Ribéry trió szorgoskodott, köszönhetően az olasz helyét ideiglenesen átvevő Willy Sagnolnak.

Ancelotti foghatta a fejét, ha nézte a meccset (nem vennénk rá mérget, hogy így tett), mert a 10. percben Boateng beadását Hummels fejelte a bal alsó sarokba.

A nagy csapatok ellen ilyenkor hajlamos összeesni a Hertha, de most nem így tett, Dárdai Pál csapata előtt több nagy helyzet is adódott, de vagy Ulreich kapus védte Kalou kísérletét, vagy Osmers játékvezető döntött úgy egy videózás végén, hogy a bajor védelem szabályosan szerelte Mitchell Weisert.

A második félidő elején Lewandowski révén gyorsan megduplázta a vendégek előnyét, miután Niklas Starkot lerázva magáról a berlini kapuba passzolt.

Azonban még ki sem örülhették magukat a bajorok, amikor Haragucsi becselezte magát a vendégek tizenhatosára, jól adott középre, Ondrej Duda pedig megszerezte a Hertha szépítő gólját.

A következő helyzet a Bayern előtt adódott, az újabb gólt azonban a Hertha szerezte az 56. percben! Plattenhardt szabadrúgása Alaba fejéről került Kalou elé, az elefántcsontparti csatár pedig köszönte szépen és közelről kiegyenlített.

Kicsivel több mint egy óra elteltével már sem Robben, sem Ribéry nem volt a pályán. A berliniek egyenlítő gólja után előbbi helyére Thiago Alcántara állt be, utóbbit pedig Kingsley Coman váltotta - ráadásul a franciát úgy kellett letámogatni a pályáról, miután nem tudott ráállni a bal lábára, ez után a rossz mozdulat után.

Az utolsó bő negyedóra már nem hozott igazán komoly helyzetet, inkább a Bayern volt fölényben, de a Hertha védekezésébe ezúttal nem csúszott hiba, elől pedig a berliniek is tudtak némi zavart okozni, de gól már nem született.

10GólMats Hummels
49GólRobert Lewandowski
51GólOndrej Duda
52Sárga lapCorentin Tolisso
56GólSalomon Kalou
72Sárga lapJoshua Kimmich
Összeállítások
4-2-3-1
4-2-3-1
Football Pálya

Kezdők
Cserék

Kezdők
Cserék

Mindent egy helyen az Eb-ről