A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

Cavani csodagólja és a szülinapos Mbappé vezette győzelemre a PSG-t

FOOTBALL - FRENCH CHAMP - L1 - PARIS SAINT GERMAIN v CAEN 2018 CAEN CHAMPIONNAT CHAMPIONSHIP FOOT FOOTBALL France FRENCH LIGUE 1 Paris PSG Soccer SPORT
Edinson Roberto Paulo Cavani Gomez (psg) (El Matador) (El Botija) (Florestan) scored a goal with the ball served by Kylian Mbappe (PSG), Ismael DIOMANDE (SM Caen) on the floor during the French Championship Ligue 1 football match between Paris Saint-Germain and SM Caen on December 20, 2017 at Parc des Princes stadium in Paris, France - Photo Stephane Allaman / DPPI
Vágólapra másolva!
A francia bajnokság 19. fordulójában a Paris Saint-Germain legyőzte a vendég Caent. A mérkőzés nemcsak a szülinapos Kylian Mbappé világító frizurájáról marad emlékezetes, hiszen amellett, hogy a ma 19 éves csatár góllal is ünnepelt, gólpasszal segítette Cavani találatát is, amelyet még hosszú ideig mutatni fognak mindenhol. 

A PSG a 21. percben szerezte meg a vezetést egy nem akármilyen találattal. A szülinapos Mbappé iramodott meg ellentmondást nem tűrően a jobb oldalon, beadása kicsit Cavani mögé érkezett, az uruguayi azonban nem esett kétségbe és egy varázslatos sarkazással juttatta a kapuba a labdát.

A második félidőben az ünnepelt is szót kért. Neymar labdaszerzése után Lo Celso kergette őrületbe a védőket a bal oldalon, majd halálpontosan centerezett, ahol Mbappé teljesen egyedül érkezett és passzolt a kapuba. Gól és gólpassz a 19. születésnapon, megadta a módját a támadó.

Neymar ugyan ma nem volt eredményes, de gólpasszt így is jelzett, a 81. percben Berchiche az ő előkészítéséből talált be. A 90. percben Santini büntetőjével ugyan szépített a Caen, de a PSG győzelme egy percig sem forgott veszélyben. A fővárosi csapat így ismét 9 ponttal vezeti a tabellát.

Végeredmény:
Paris Saint-Germain – Caen 3-1 (1-0)
Gól: Cavani (21.), Mbappé (57.), Berchiche (81.), illetve Santini (90. - büntetőből)

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!