Böde-mesterhármas, a Fradi egy félidő alatt elintézte a DVTK-t - videó

Diósgyőr, Ferencváros, labdarúgás
A ferencvárosi játékosok gólöröme a labdarúgó OTP Bank Liga 12. fordulójában játszott Diósgyőri VTK - Ferencváros mérkőzésen a Diósgyőri Stadionban 2018. október 27-én. Jobbra a diósgyőri kapus, Antal Botond
Vágólapra másolva!
Az éllovas Ferencváros a DVTK vendégeként 4-1-re nyert az OTP Bank Liga 12. fordulójának szombati játéknapján, többek között Böde Dániel mesterhármasának köszönhetően. A Debrecen hazai pályán 2-1-es győzelmet aratott a Puskás Akadémia ellen, a Király Gábort először a kispadra ültető Haladás büntetőt rontva, emberhátrányban játszva, a 91. percben kapott góllal kapott ki a Budapest Honvédtól, míg a Paks 2-1-re verte a Mezőkövesdet.

Az éllovas ferencvárosiak az elmúlt fordulóban veszítették el veretlenségüket, miután a Puskás Akadémia otthonában 1-0-ra kikaptak. A zöld-fehérek ráadásul azt megelőzően otthon játszottak 2-2-es döntetlent a Debrecennel. A DVTK viszont erős hullámvölgyben volt a mérkőzést megelőzően: a miskolci gárda hat forduló óta nem nyert, legutóbbi négy bajnoki mérkőzésén még pontot sem szerzett, bár egyszer sem játszott alárendelt szerepet. Az Újpesttől és a Viditől házigazdaként, a Honvédtól vendégként szenvedett vereséget minimális különbséggel.

Mindkét csapat előtt fel volt adva tehát a lecke, hogy javítson az elmúlt hetek nem túl fényes teljesítményén, amelyhez a hangulat adva volt Diósgyőrben, mivel

mindkét oldalon hatalmas támogatást kaptak a játékosok a szurkolóktól,

igazi futballhangulat uralkodott Miskolcon. A vendég drukkerek csak a 14 kocsiból álló különvonattal 1100-an mentek a rangadóra, már a Keleti pályaudvaron félelmetes hangulatot teremtettek - számolt be az ulloi129.hu.

Ennek megfelelően az első percekben egymásnak estek a csapatok, nagyon jó volt az iram. A 3. percben Davide Lanzafame jó helyzetből a sorfalba rúgta a szabadrúgást, majd a másik oldalon bal oldali beadást követően Dibusz Dénesnek kellett kiöklöznie a labdát.

Nem sokkal később a ferencvárosi szöglet után Tajti Mátyás kezére pattant a labda a tizenhatoson belül, de Berke Balázs játékvezető továbbot intett, majd Branko Mihajlovics felszabadított.

A 10. percben Marcel Heister szerezhette volna meg a vezetést,

de hiába lőtt 11 méterről, Dusan Brkovicson lelassult a labda, így sikerült felszabadítani. Két perccel később a Diósgyőr is jelezte, hogy a pályán van, Martin Juhar viszont csak az oldalhálót találta el.

A diósgyőri Dusan Brkovic (b) és a ferencvárosi Böde Dániel a labdarúgó OTP Bank Liga 12. fordulójában játszott Diósgyőri VTK - Ferencváros mérkőzésen a Diósgyőri Stadionban 2018. október 27-én Forrás: MTI/Czeglédi Zsolt

Az első negyedóra elteltével sem álltak le a csapatok, a 18. percben Böde Dániel esett nagyot két hazai védő között a tizenhatoson belül, de ezért sem járt büntető. A félidő közepén előbb Ivan Petrjak beadása után Lovrencsics Gergő lövését blokkolták, majd a kontrából a DVTK kerülhetett volna előnybe: Szergij Sesztakov adott be a balról, Márkvárt Dávid nem jól találta el a labdát, amely így lett jó

Vernes Richárdnak, aki közelről fejelt, de az előtte álló védőt találta el.

Ami az egyik oldalon nem ment be, az a másikon igen, a Fradi a 26. percben büntetett: Heister bal oldalról érkező lapos beadását

Antal Botond ütötte éppen Böde Dániel fejére, ahonnan a hálóba pattant.

A kapott gól felrázta a miskolci együttest, gyors egymásutánban

két hatalmas ziccert is rontott a DVTK.

Előbb Sesztakov beadását Vernes az ötösről a bal felső mellé fejelte Leandro mellől, majd Juhar lőtt balról, a labda alig suhant el a hosszú alsó mellett.

A Fradi viszont szinte minden helyzetét kihasználta, így a 40. percben már három góllal vezetett.

A 37. percben Bőle Lukács indítása után Böde Dániel 14 méterről a kapu jobb alsó sarkába lőtt, így megszerezte a vendég együttes, és saját maga második gólját.

Az újabb kapott góltól megzavarodott Diósgyőr-védelem a 40. percben megint nem állt a helyzet magaslatán: Bőle jobb oldali szögletét a kapu elé csúsztatta fejjel Böde, majd Miha Blazicról Stefan Szpirovszki elé pattant a labda, aki közvetlen közelről nem hibázott.

Az első félidő hátralévő idejében még egy hazai lövést jegyezhettünk fel, Tajti próbálkozása azonban jócskán mellé ment, így háromgólos ferencvárosi előnnyel vonulhattak a csapatok az öltözőbe.

A ferencvárosi játékosok gólöröme a labdarúgó OTP Bank Liga 12. fordulójában játszott Diósgyőri VTK - Ferencváros mérkőzésen a Diósgyőri Stadionban 2018. október 27-én. Jobbra a diósgyőri kapus, Antal Botond Forrás: MTI/Czeglédi Zsolt

A Diósgyőr tehát elképesztő nehéz helyzetből vágott neki a második játékrésznek, amely ugyancsak nagyon rosszul kezdődött a miskolci csapatnak:

Lanzafame bal oldali beadása után Böde Dániel három méterről lőtt a bal alsóba, így mesterhármast szerzett 47 perc alatt.

A folytatásban sem állt le a Fradi, de Antal Tamás két szép védésének köszönhetően nem kapott gyorsan újabb gólt a DVTK. Az 58. percben megint közel került a gólhoz az FTC, de a védőről lepattanó labdát Heister az oldalhálóba lőtte nyolc méterről. Ekkor már a hazai szurkolók is kifejezték az elégedetlenségüket, csoda, hogy eddig bírták.

A gólszerző ferencvárosi Böde Dániel a labdarúgó OTP Bank Liga 12. fordulójában játszott Diósgyőri VTK - Ferencváros mérkőzésen a Diósgyőri Stadionban 2018. október 27-én Forrás: MTI/Czeglédi Zsolt

A Ferencváros is visszavett már ekkor a tempóból, a Diósgyőr pedig érhető módon minden hitét elvesztette, így barátságos labdázgatásba ment át az amúgy nemzetközi mércével is kiválónak mondható találkozó. A mesterhármast szerző Böde a 66. percben hagyta el a pályát, vastaps közepette.

A 68. percben Florent Hasani lövése jelezte, hogy a DVTK azért még a pályán van,

de hiába volt váratlan a próbálkozás, Dibusz magabiztosan védeni tudott.

A ferencvárosi Davide Lanzafame (b) és a diósgyőri Tóth Barnabás a labdarúgó OTP Bank Liga 12. fordulójában játszott Diósgyőri VTK - Ferencváros mérkőzésen a Diósgyőri Stadionban 2018. október 27-én Forrás: MTI/Czeglédi Zsolt

A 71. percben a semmiből szépített a hazai csapat: diósgyőri szögletet követően Leandro nyúlt bele kézzel a labdába,

a megítélt tizenegyest pedig Branko Mihajlovics magabiztosan értékesítette.

Ám hiába jött a szépítő találat, a Diósgyőr a hátralévő időben nem tudott komoly nyomást helyezni a Ferencvárosra - hiába voltak próbálkozásai -, Bőle révén a 80. percben a Fradi növelhette volna az előnyét, de a szélső közelről kapu mellé lőtt, majd az utolsó pillanatokban még egy lesgólig is eljutott a zöld-fehér klub. A Fradi így javítani tudott a PAFC elleni vereséget követően, míg a DVTK vesszőfutása tovább tart, már hét forduló óta nem nyert a miskolci együttes.

„A múlt héten is megkaptam a bizalmat, akkor sajnos csak két kapufáig jutottam, most viszont szerencsére belőttem a helyzeteket. Megyünk tovább, most az a legfontosabb, hogy nyertünk. Az elmúlt két meccsen nem sikerült begyűjteni a három pontot, így vissza kellett kerülni a helyes útra. A DVTK-nak

– mondta Böde Dániel az M4 Sport kamerája előtt, a mesterhármast szerző támadó hozzátette, hogy jó párost alkotnak Davide Lanzafaméval, mivel három mérkőzésen ketten 12 gólig jutottak, ha együtt voltak a pályán.

14Sárga lapDávid Márkvárt
20Sárga lapIvan Petryak
26GólDániel Böde
37GólDániel Böde
39GólStefan Spirovski
46Sárga lapRichárd Vernes
47GólDániel Böde
66Sárga lapMarcel Heister
70Sárga lapLeandro De Almeida
71GólBranko Mihajlovic
Összeállítások
4-4-2
4-4-1-1
Football Pálya

Kezdők
Cserék

Kezdők
Cserék

Király nélkül is kikapott a Haladás

A sereghajtó Szombathelyi Haladás az utolsó tíz percben emberhátrányban futballozva 1-0-ra kikapott a Honvédtól a labdarúgó OTP Bank Liga 12. fordulójának szombati játéknapján. A házigazdáknak sorozatban ez volt az ötödik vereségük, és immár nyolc mérkőzés óta nyeretlenek.

OTP Bank Liga, 12. forduló:
Szo
kiállítva: Bosnjak (83.)mbathelyi Haladás-Honvéd FC 0-1 (0-0)
Szombathely, 3176 néző, v: Kassai
gólszerző: Danilo (91.)
sárga lap: Bosnjak (16., 83.), Jagodics (29.), illetve Baráth (75.), Holender (88.)

Haladás: Rózsa - Habovda, Benes, Tamás L., Bosnjak - Gaál (Bamgboye, 82.), Jagodics, Jancsó, Németh Má. (Ofosu, 65.) - K. Mészáros, Priskin (Kolcak, 86.)

Honvéd: Gróf - Batik (Skvorc, 33.), Kamber, Baráth - Heffler, Banó-Szabó (N'Gog, 76.), Bamba, Hidi, Holender - Danilo, Tischler (Kukoc, 66.)

Jobban kezdte a mérkőzést a fővárosi csapat, amelynek két nagy gólszerzési lehetősége is adódott az első fél órában, de Rózsa mindkét alkalommal hárítani tudott. Ezután rövid időre felpörgött a Haladás, Priskin egyszer a kapufát is eltalálta, de aztán a játékrész hajrájában ismét a Honvéd futballozott veszélyesebben, ám a szombathelyi védelem jól tette a dolgát.

A gól nélküli első félidőt követően a második 45 perc elején is a vendégcsapat volt aktívabb, a házigazdák a kontratámadásokban bíztak, védelmük pedig gond nélkül megoldotta a feladatát. Később visszaesett az iram, a hajrához közeledve viszont tizenegyeshez jutott a Haladás, az állás mégsem változott:

Karol Mészáros büntetőjét kivédte Gróf.

Hét perccel a rendes játékidő letelte előtt emberhátrányba került a szombathelyi együttes, ezt pedig

a 91. percben a maga javára fordította a Honvéd és elvitte a három pontot a Rohonci útról.

Nem hibázott otthon a Debrecen

Nem hibázott hazai pályán a DVSC, amely 2-1-re győzött a Puskás Akadémia ellen a labdarúgó OTP Bank Liga 12. fordulójának szombati játéknapján.

OTP Bank Liga, 12. forduló:
Debreceni VSC-Puskás Akadémia FC 2-1 (1-0)
Debrecen, 2814 néző, v: Farkas Á.
gólszerzők: Könyves (32.), Avdijaj (71.), illetve Kiss T. (51.)
sárga lap: Varga K. (42.), Kinyik (65.), illetve Mioc (8.), Osváth (66.)

DVSC: Nagy S. - Kusnyír, Kinyik, Pávkovics, Ferenczi - Varga K. (Jovanovic, 80.), Haris, Tőzsér, Bódi (Csősz, 85.) - Takács (Avdijaj, 69.), Könyves
Puskás Akadémia: Danilovic - Osváth (Latifi, 74.), Szolnoki, Hegedűs J., Poór, Balogh B. - Urblík, Varga J., Mioc (Vega, 81.) - Radó (Kiss T., a szünetben), Arabuli

A hazaiak kezdték aktívabban a mérkőzést, és az első félórában Takács Tamás akár két gólt is szerezhetett volna. Ami nem sikerült neki, összejött a Debrecen másik csatárának,

Könyves Norbertnek, aki közelről juttatta előnyhöz a DVSC-t.

A Puskás Akadémia is bátran vállalta a támadójátékot, ám a vendégek az első félidőben nem jutottak el helyzetig.

A második játékrész elején - a szünetben csereként beállt - Kiss Tamás tizenhatoson kívüli higgadt emelésével egyenlített a Puskás, majd a folytatásban mindkét csapat több veszélyes akciót vezetett. Az újabb gólt

egy szögletet követően az alig egy perccel korábban beállt Albion Avdijaj szerezte fejesből.

Az utolsó negyedórában a vendégek ugyan többet birtokolták a labdát, de komoly gólhelyzetet ekkor már nem tudtak kialakítani, így a Debrecen megérdemelten tartotta otthon a három pontot.

Otthon menetel a Paks

A Paks 2-1-re nyert otthon a Mezőkövesd ellen a labdarúgó OTP Bank Liga 12. fordulójának szombati játéknapján.

OTP Bank Liga, 12. forduló:
Paksi FC-Mezőkövesd Zsóry FC 2-1 (1-0)
Paks, 850 néző, v.: Erdős
gólszerzők: Hahn (42.), Gévay (70.), illetve Molnár G. (91.)
sárga lap: Gévay (24.), illetve Farkas D. (39.), Cseri (69.), Mevoungou (80.)

Paks: Rácz - Kulcsár D., Fejes, Gévay, Báló - Papp, Kecskés (Egerszegi, 81.), Bertus - Haraszti (Bartha, 79.), Hahn (Simon A., 87.), Remili

Mezőkövesd: Dombó - Farkas D., Pillár, Szalai A., Vadnai - Molnár G., Szeles, Mevoungou (Silye, 82.), Cseri (Szakály D., 75.) - Drazic (Koszta, 62.), Vajda

Az első félidőben egyik csapat sem futballozott kapura veszélyesen, mégis paksi vezetéssel vonultak pihenőre a felek. A vendégek kapusa, Dombó ugyanis a 42. percben beügyetlenkedte Hahnnak, a hazaiak ügyeletes gólfelelősének középre tartó lövését.

Hahn sorozatban a negyedik hazai mérkőzésén volt eredményes.

A fordulást követően a Mezőkövesd volt a kezdeményezőbb, Csertői Aurél tanítványai azonban így is meg tudták duplázni az előnyüket: egy pontrúgást követően az előre húzódó belső védő,

Gévay szezonbeli harmadik gólját szerezte.

A hajrában is inkább a vendégek akarata érvényesült, de Molnár gólja a 91. percben már későn jött, az csak a szépítéshez volt elég, az egyenlítésre pedig nem maradt elég idő. A Tolna megyei csapat továbbra is veretlen hazai pályán, sorozatban a negyedik mérkőzésén diadalmaskodott saját közönsége előtt.

OTP Bank Liga, 12. forduló

Diósgyőri VTK-Ferencváros 0-4 (0-3)
Debreceni VSC-Puskás Akadémia 2-1 (1-0)
Szombathelyi Haladás-Budapest Honvéd FC 0-1 (0-0)
Paksi FC-Mezőkövesd Zsóry 2-1 (1-0)
Korábban:
MTK-Újpest 1-0

Tabella

Helyezés Csapat LM GY V D Gól GK Pont Forma
1.
Ferencvárosi TC 33 23 5 5 80-30 50 74
D
GY
GY
V
GY
2.
Paksi FC 33 17 9 7 51-42 9 58
V
GY
D
D
GY
3.
Puskás Akadémia FC 33 15 8 10 60-35 25 55
GY
V
GY
GY
GY
4.
Fehérvár FC 33 16 11 6 55-40 15 54
D
V
GY
V
D
5.
DVSC 33 14 13 6 49-48 1 48
V
GY
V
GY
V
6.
Kecskeméti TE 33 13 14 6 45-45 0 45
GY
D
D
GY
GY
7.
DVTK 33 12 12 9 50-56 -6 45
GY
D
V
GY
D
8.
MTK Budapest 33 12 13 8 43-62 -19 44
GY
V
V
V
D
9.
ZTE FC 33 12 14 7 54-60 -6 43
D
GY
GY
D
V
10.
Újpest FC 33 11 18 4 45-67 -22 37
V
V
GY
V
V
Teljes lista

Mindent egy helyen az Eb-ről