Vágólapra másolva!
Vasárnap délután az Osztrák Kupa negyeddöntőjében a Szoboszlai Dominikkel felálló Red Bull Salzburg 2-1-re győzött a másodosztályú Wiener Neustadt vendégeként, a magyar középpályás góllal vette ki a részét a sikerből.

A 18 éves középpályás az idei szezonban másodszor kapott lehetőséget az Osztrák Kupában, szeptemberben az SC Schwaz ellen 6-0-ra megnyert mérkőzésen 26 perc alatt gólt szerzett és gólpasszt adott.

Szoboszlai Dominik idei második gólját szerezte az Osztrák Kupában Fotó: Mudra László - Origo

Az első félidőben nem született gól, azonban a fordulás után a sztárcsapatokkal is szóba hozott magyar játékos megszerezte a vezetést a Salzburgnak, majd hat perccel később az izraeli Munas Dabbur egy büntetővel növelte az osztrák sztárcsapat előnyét. A 89. percben Stefan Hager révén még szépítettek a hazaiak, de esélyük már nem volt az egyenlítésre, így a Salzburg bejutott a legjobb négy közé.

Szoboszlai – akivel komolyan terveznek Salzburgban – hét közben kispados volt csapata Brugge elleni Európa-liga-mérkőzésén, most pedig góllal vette ki a részét a kupasikerből. Ha a 18 éves játékos így folytatja, hamarosan alapember lehet Salzburgban, és jöhet a hőn áhított válogatott meghívó Marco Rossitól.

"Keményen dolgoztunk, az első félidő kicsit nehéz volt a számunkra.

- mondta a továbbjutás után magyar játékos.

Mindent egy helyen az Eb-ről